Кућа Добрих Вести

Login

Траже се истраживачи - повратници

Оцените овај чланак
(4 гласова)

istrazivaciБЕОГРАД - Војвођански покрајински секретаријат за науку и технолошки развој расписао је конкурс за суфинансирање радних места истраживача-повратника из иностранства.

Истраживачем-повратником сматра се особа која је најмање пет година непрекидно провела у иностранству обављајући делатност везану за стручно усавршавање или научну продукцију у области за коју се предлаже.

Прва половина периода, на који је истраживач изабран у звање, у целини ће се финансирати од стране Покрајинског секретаријата за науку и технолошки развој. Друга половина ће се финансирати од стране научно-истраживачке организације која заснива радни однос са кандидатом.

Право пријаљивања кандидата имају регистроване научно-истраживачке организације са територије Војводине, које су донеле одлуку о потреби прихватања кандидата и имају писмену сагласност кандидата за ангажовање.

Конкурс је расписан по Програмском елаборату “400 младих истраживача за пут ка европској интеграцији“ у различитим областима, од економског менаџмента, психологије, биохемије, до информационих технологија.

Конкурс важи до попуне радних места.

Предност приликом одлучивања имају они кандидати који су пре одласка у иностранство већ обављали делатност у научно истраживачким институцијама и чија је научна продукција значајним делом реализована у приоритетној области које су наведене у самом конкурсу.

Планом Покрајинског секретаријата за науку и технолошки развој за ове намене предвиђена су средства у износу од три милиона динара за 2013. годину.

                                                                             Извор: Кућа добрих вести/Канцеларија за дијаспору


Последњи пут измењено понедељак, 23 септембар 2013 23:14
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија