Кућа Добрих Вести

Login

Македонци тестирају српске осморке

Оцените овај чланак
(0 гласова)

SIBUL-VUKADINOVIC-I-MILOSAV-naslovnaБЕОГРАД, СКОПЉЕ -   Пријатељски мечеви куглашких репрезентација Србије и Македоније одиграће се у уторак и среду, 17. и 18. априла на куглани у Скопљу.

Селектор јуниора Војко Павловић одлучио се за ових осам играча: Роберт Ерњеши (Сегедин), Слободан Симоновић,  Далибор Попов, Радован Влајков (сви Банат, Зрењанин), Игор Ковачић (Ц. звезда БН Бос), Балаж Ковач (Еђшег), Милош Симијоновић (Ниш пут) и Милорад Војновић (Сента Виса пром).

Јулија Вукадиновић, селектор јуниорки, позвала је ових осам играчица: Јасмину Анђелковић (Ада компјутерс), Исидору Шибул и Нину Каћански (Војводина, Бачко Градиште), Милану Павлиц (Козолг, Мађарска), Мају Ђукић и Маријану Орос (Раднички, Н. Сад), Јелену Попов (Банат) и Ксенију Милосав (Војводина, Нови Сад).

Сусрет са Македонијом је други контролни меч пред Шампионат света за јуниоре и Светски поједначни куп за пионире и кадете,  чији ће домаћин од 18. до 26. маја бити  Бауцен у Немачкој. У две утакмице у Бањи Јунаковић у Апатину у марту са Румунијом, све четири победе забележили су српски омладинци и омладинке. И титуле најбољег играча и играчице припале су српским репрезентативцима Радовану Влајкову и Ливии Санто.

На прошлом јуниорском Шампионату света у Ријеци 2010. Србије је освојила четири медаље (2 – 1 – 1). Златом се окитила мушка репрезентација у којој су, из селекције која ће се супротставити Македонцима, били Р. Ерњеши, Симоновић, Симијоновић,  Попов и Влајков. Злато је освојио и тандем Вилмош Заварко - Роберт Ерњеши, сребро тандем Александар Милинковић - Милош Симијоновић, а бронзу Јелена Петровић у спринту.

У Ријеци, на другом пионирском и седмом кадетском поједначном Светском купу српски подмладак освојио је четири медаље: злато и три сребра. Златом се окитио Роберт Ерњеши (кадети – појединачно), сребром Марко Антић (пионири - појединачано),  Милана Павлиц (кадеткиње – појединачно) као и пионирски микс пар Хермина Лукач и Марко Антић.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 23 април 2012 12:13
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија