Кућа Добрих Вести

Login

Почело пријављивање волонтера за - МАЈ МЕСЕЦ МАТЕМАТИКЕ!!!

Оцените овај чланак
(25 гласова)

m3-logoБЕОГРАД - Будите и ви део једног од најлепших и најважнијих догађаја посвећених промоцији науке у Србији! Дружите се са младим, вредним, паметним, способним, мотивисаним људима вољним да другима пренесу своју позитивну енергију и учине нешто лепо за себе и друге. Забављајте се и уживајте!

Притом, не морате бити математичар нити имати искуства са сличних догађаја. Све ће вам бити објашњено на обуци за волонтере. Ви само треба да имате добру вољу. Стекните непроцењиво искуство у раду са људима. Употпуните своју биографију! :) Више информација о томе како да се пријавите за учешће на овом прелепом догађају можете наћи ОВДЕ.


Центар за промоцију науке – упознавање са занимљивом страном математике


Од 29. априла до 28. маја 2013. године, Центар за промоцију науке организује по други пут  манифестацију МАЈ МЕСЕЦ МАТЕМАТИКЕ (М3), током које ће посетиоци моћи да се упознају са занимљивом страном математике кроз боје, музику, интерактивне експонате, филмске пројекције, научне демонстрације, дечје радионице, популарна предавања, такмичења, изложбе...

Програми су за посетиоце свих узраста, без обзира на формално образовање.


Математика прожима свакодневницу


„Током маја месеца откуца 2.678.400 секунди. За то време на Земљи се роди 10.713.600 беба. У земљу удари више од 200.000.000 громова, али тек око 1000 њих погоди човека. У међувремену, ишчезне 5000 живих врста.

Током маја месеца, негде у свету, у 9739 кутија спакуjу се две сасвим различите ципеле. Погрешно се постави 9000 пеjсмеjкера, а 99.200 људи се повреди у тоалету. За исто време, човек 83.721 пута уједе човека.

Током маја месеца, људи на планети изговоре више од 1.000.000.000.000.000 речи, од којих се већина понови много пута. Просечна особа за то време око себе расеjе више од четири стотине милиона комадића коже, а у њеним устима се укупно произведе 27 литара пљувачке. У међувремену, широм света испече се милијарду пица и поједе 33.000 тона кокица.

Током маја месеца, као и било ког другог, од великог праска до данас, математика броји без прекида. Она је свуда – у космичким дубинама, у компјутерским процесорима, у прашумама и океанима, у пчелињаку, пекари, на дечјем игралишту. Математика прожима свакодневицу.

Како би представили њена многа лица, Центар за промоцију науке и Математички институт САНУ-а, заједно са бројним партнерима, покровитељима и спонзорима, покренули су националну научнопопуларну манифестацију Мај месец математике.”

Из каталога прошлогодишњег М3: m3.cpn.rs/M3-katalog.pdf


Поделите ову информацију на друштвеним мрежама како би неко од ваших пријатеља имао прилику да доживи ово незаборавно искуство. Сигурно ће вам бити веееома захвалан! :)

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 01 април 2013 00:26
Јован Марков

Ученик је четвртог разреда Математичке гимназије. Аутор је и један од координатора Школског фестивала науке у својој бившој основној школи “Деспот Стефан Лазаревић” у Београду. Повремено сними и постави понеки видео на свој YouTube канал: youtube.com/user/jovanmjunior који је посвећен популаризацији науке. Аутор је блога: jovanmarkov.wordpress.com.

У седмом разреду се заљубио до ушију (и преко) у Петницу, за време Летње научне школе. Полазник је Зимског кампа физике у Сокобањи и семинара физике у Истраживачкој станици Петница. Сарађује са Центром за промоцију науке, Фестивалом науке у Београду, Институтом за молекуларну генетику и генетичко инжењерство, Регионалним центром за таленте Београд2,... Добитник је стипендије “Млади таленат у области науке” у оквиру избора “Личност животног стила 2012.” у организацији Фабрике добре енергије. Воли да се дружи по републичким такмичењима из физике, математике и хемије. У слободно време излази са друштвом, вози бицикл, чита књиге, осмишљава и прави експонате за фестивале науке... (прича се да понекад и спава).

Приступио је пројекту “Кућа добрих вести” јер сматра да је то идеално место са кога може да шири позитивну енергију, идеје и ентузијазам, и утиче, пре свега на вршњаке, да узму свој живот у своје руке и учине максимум за своју будућност.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија