Кућа Добрих Вести

Login

Како остварити сарадњу између науке и привреде

Оцените овај чланак
(5 гласова)

thinkerБЕОГРАД - Научници и привредници ће у Новом Саду од 3. до 7. фебруара заједно покушати да одговоре на један од највећих изазова српске науке – како остварити сарадњу између науке и привреде?

Департман за математику и информатику Природноматематичког факултета у Новом Саду организује 99. Европску студијску групу о индустрији (ESGI) од 3. до 7. фебруара.
Овај скуп који повезује науку и привреду одржава се по први пут у нашој земљи.
Научни скуп коме присуствују представници индустрије, академски истраживачи и докторанти из целог света има за циљ повезивање привредних и научних кругова и примену математике у решавању релевантних индустријских проблема.
Области које се обрађују у оквиру тимова састављених од математичара и представника привреде су, између осталих, фармација, медицина, процесирање хране, телекомуникације, агрикултура, транспорт и финансије.
Током времена, испоставило се да од ове врсте скупова велику корист имају и академска и привредна заједница: применом математичких алата и модела стиже се до значајног унапређења реалних индустријских проблема, а истовремено, академски истраживачи упућују се у актуелне изазове у области индустрије и технологије.
Студијске групе овог типа организују се широм света преко 50 година.
Први пут је радионица оваквог садржаја одржана у Великој Британији 1968. године на Универзитету Оксфорд, а модел који је препознат као успешан примењен је затим у многим земљама.
Истражите више о регистрацији и детаљима ОВДЕ.

                                                                                     Извор: Кућа добрих вести/ЦПН 


Последњи пут измењено понедељак, 20 јануар 2014 23:43
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија