Кућа Добрих Вести

Login

Пети извештај o климатским променама у Београду

Оцените овај чланак
(3 гласова)

oblakБЕОГРАД – Центар за промоцију науке (ЦПН) отвариће сутра научнопопуларну изложбу о климатским променама у Галерији науке и технике САНУ.

 

Центар за промоцију науке организује научнопопуларну изложбу „Пети извештај“ у Галерији науке и технике САНУ уз подршку Међувладиног панела за климатске промене (IPCC), објављено је на научном порталу Elementarijum.rs.

 

На овој изложби, која се отвара сутра у 19 часова, биће представљени последњи резултати научних истраживања о глобалном загревању, стању и пројекцијама будућег понашања климатског система планете Земље.

 

Изложба, која представља десет тема о клими, IPCC-у, научној подлози, адаптацији и митигацији, следи после велике конференције у Научном клубу ЦПН-а, на којој су о климатским променама говорили водећи светски стручњаци са неколико европских универзитета.

 

„Пети извештај“, који је, иначе, објављен почетком 2014. године, представили су у Научном клубу ЦПН-а 4. децембра IPCC стручњаци са универзитета у Инсбруку, Лунду и Лајпцигу, а радионица се одвијала упоредо са посебно важним, овогодишњим Климатским самитом у Лими, у Перуу.

 

У простору Галерије науке и технике САНУ биће пројектован и разноврстан филмски материјал, као и визуализације климатских модела.

 

Поред подршке Међувладиног панела за климатске промене, изложба се организује у сарадњи са невладином организацијом Један степен, а посетиоци ће бити у прилици да је погледају у Галерији науке и технике САНУ до 22. јануара.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 22 децембар 2014 21:05
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија