Кућа Добрих Вести

Login

Предавање „Биоинформатика: коришћење програма за анализу научних података из медицине“

Оцените овај чланак
(1 Глас)

biooooooБЕОГРАД – Професор Џон Расел Кески из Сједињених Америчких Држава гостоваће у Универзитетској библиотеци „Светозар Марковић“ где ће сутра у 13 часова одржати предавање „Биоинформатика: коришћење програма за анализу научних података из области медицине“.


Џон Расел Кески рођен је у Батон Ружу у Луизијани. Завршио је основне студије Историје и позоришта у Тенесију, након чега је похађао Универзитет у Флориди где је студирао биологију и био запослен у компанији Аппле као предавач и техничар.

 

Докторске студије из области биомедицине уписао је 2010. године, и придружио се Лабораторији Емберс ради проучавања Borrelia burgdorferi у Тјулен националном истраживачком центру. Како би олакшао анализу Borrelia burgdorferi, креирао је апликацију за бројање ћелија која је доступна у Apple продавници, као и претраживу базу података о Borrelia burgdorferi геному, најавила је Универзитетска библиотека "Светозар Марковић".


Успешно је одбранио дисертацију „Phenotypic Alterations in Borrelia burgdorfer and Implications for the Persister Cell Hypothesis” у новембру 2014. године.


Бави се статистичким анализама и аутор је дела објављених у „Immunomodulatory effects of tick saliva on dermal cells exposed to Borrelia burgdorferi, the agent of Lyme disease“.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 22 децембар 2014 21:02
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија