Кућа Добрих Вести

Login

Јапански научник у Београду

Оцените овај чланак
(3 гласова)

4logoooooБЕОГРАД -  Познати јапански професор Хиро Фуџи ће публици у Научном клубу Центра за промоцију науке (ЦПН) сутра представити технологије неопходне за – изградњу свемирског лифта!

 

 

У оквиру серијала предавања Моја наука, професор Хиро Фуџи из Јапана ће одржати предавање на тему свемирских лифтова у Научном клубу ЦПН-а, у петак, 26. децембра 2014. године, у 19 часова, најавио је ЦПН.

 

Професор Фуџи ће током свог предавања Форефронт спаце тецхнологy анд аирборне wинд енергy причати о водећим свемирским технологијама и ваздушним турбинама у контексту свемирских лифтова. Он ће представити најновија технолошка достигнућа у погледу такозваних свемирских трака, које се, између осталог, могу користити за изградњу свемирског лифта.

 

Фуџи је током четрдесет година рада објавио око 150 научних радова о динамици и управљању инфраструктурама у свемиру и обучио више од 200 студената мастер и докторских студија. Тренутно је професор емеритус на токијском Метрополитен институту и професор аерокосмонаутике на Нихон универзитету и Технолошком институту Канагава у Токију. Професор Фуџи држи почасни докторат Универзитета у Београду.

 

Оснивач је и председник компаније TMIT & Co. Ltd и научни сарадник јапанске свемирске агенција ЈАXА. Придружени је члан познатог Америчког института за аеронаутику и астронаутику и представник првог пројекта који је успешно спровео постављање траке у свемиру, веома битног аспекта изградње свемирских лифтова.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 25 децембар 2014 22:55
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија