Кућа Добрих Вести

Login

Научно-технолошки парк расписао позив за усељење компанија

Оцените овај чланак
(2 гласова)

parknaukaaaaaТехнолошко-развојна предузећа која желе да свој развој лоцирају у новом, модерном комплексу на ободу Звездарске шуме, од данас могу аплицирати за Јавни позив који је расписао Научно-технолошки парк Београд на Звездари.


Рок за подношење пријаве јесте 9. октобар текуће године, а члановима се на располагање стављају многобројне могућности које комплекс нуди.


Научно-технолошки парк Београд на Звездари расписао је данас први Јавни позив за пријем чланова тј. технолошко-развојних компанија које своје пословање желе да изместе у модеран комплекс. НТП Београд нуди на једном месту, како домаћим тако и страним технолошким компанијама, сет услуга са циљем да подстакне њихов убрзан раст и развој.


Члановима НТП Београд на располагање се стављају: инфраструктурне усуге, пословни простор у поменутом комплексу, као и стручне услуге попут директног приступа базама знања (високо-образовани кадрови, истраживачи, лабораторијска опрема), финансијско и правно саветовање те саветовање из области ЕУ програма, заштите интелектуалне својине, сертификације, промоција, умрежавање и интернационализација.

parkicccc

 

Отворене пријаве за нове чланове


Рок за подношење пријава јесте 9. октобар 2015. године када ће специјална комисија кренути са прегледањем апликација. Услове јавног позива и сва потребна документа можете пронаћи на званичном сајту комплекса.

O научно-технолошком парку


Парк је смештен у мирном окружењу Звездарске шуме на 6.7 хектара. Комплекс површине 16.446 м2 се састоји од пет зграда са укупно 20 нивоа, укључујући улазни хол, везне делове и пасареле.


Парк се налази у близини Института Михајло Пупин, који се налази на око 750м од НТП Београд, док су Технички факултети удаљени свега око 2 км од НТП Београд.


Комплекс је дизајниран и изграђен у складу са међународним стандардима квалитета и принципима енергетске ефикасности. Изградња је завршена средствима Европске инвестиционе банке.


Удаљеност од аеродрома је 22 км, док је удаљеност од центра града 4.5 км. До комплекса саобраћа редовна линија градског превоза (66).

 

Стигле прве две пријаве

 

До сада су стигле прве две пријаве на јавни позив за технолошко-развојне компаније Научно технолошког парка Београд, који је расписан 14. септембра и траје до 9. октобра ове године, саопштено је данас у Привредној комори Београда.


Вд директора Научно технлошког парка Београд (НТП Београд), Гордана Даниловић Грковић оценила је да је већ постигнут добар одзив јер пријаве на јавне позиве и огласе у Србији, у највећем броју, стижу у задњи час. Она је на презентацији у Привредној комори Београда казала да је план да у парку буде окупљено око 50 до 80 компанија у наредних неколико година, да се у старту попуни 20 одсто капацитета и да се број повећа за још 20 одсто у наредних шест месеци. ,,Ми пословни простор сада нудимо по промотивној цени од 6 евра за квадратни метар и неопходне услуге за функционисање технолошко развојних компанија по субвенционисаним ценама. Међу услугама су приступ базама знања, најбољим студентима, истраживачким лабораторијама и опреми, као и сертификација, промоција, умрежавање и интернационализација, што значи, поред инфраструктурних, пружамо и стручне услуге на једном месту“, навела је она.


Поред домаћих постоји и интерес иностраних компанија, пре свега из Италије, Швајцарске, Кине, Русије и других земаља, навела је Даниловић Грковић и истакла да је главни задатак парка да пружи подршку иновацијама, да компаније пре свега у ИТ сектору, затим у области нових материјала, биомедицине, модерне технологије и пољопривреде повеже са науком, омогући им приступ ЕУ фондовима и створи синергију за стимулисање технолошког предузетништва које ће се даље ширити и запошљавати младе људе.


Научно технолошки парк на Звездари је нова инвестициона дестинација Београда основана у јуну ове године у партнерству државе, Града и Београдског универзитета са циљем да управља и развија први функционални парк у складу са примерима добре европске праксе. Комплекс у Звездарској шуми обухвата пет објеката на 6,7 хектара у којима су смештене и модуларне јединице за технолошки-развојне компаније и јединице за бизнис инкубаторе.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 29 септембар 2015 20:02
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија