Кућа Добрих Вести

Login

Позив за суфинасирање иновација

Оцените овај чланак
(2 гласова)

inovacijeБЕОГРАД - Фонд за иновациону делатност објавио је позив за доделу 2,7 милиона евра за програме суфинасирања иновација (Matching grant program) који не могу трајати дуже од две године.


Рок за пријаву је до 1. септембара и очекује се да до краја године или у јануару 2018. средства буду на располагању предузетницима.


Компаније могу пријавити пројекат из било које научне области и технологије, као и било ког индустријског сектора.


Циљеви програма су подстицање комерцијализације истраживања и развоја, као и даљи развој иновативних компанија заснован на знању и подстицање успостављања сарадњи и партнерстава са међународним компанијама и организацијама и повећање броја технолошких компанија и њихова припрема за додатне инвестиционе могућности.


Суфинансирање у оквиру Програма суфинансирања иновација износи максимално 70 одсто од укупно одобреног буџета пројекта за микро и мала привредна друштва и максимално 60 одсто од укупно одобреног будџета за средња привредна друштва, с тим да финансирање које Фонд за иновациону делатност обезбеђуј не може бити веће од 300.000 евра по пројекту.


Најмање 30 одсто од укупно одобреног буџета пројекта за микро и мала привредна друштва и 40 одсто за средња привредна друштва мора бити обезбеђено од стране подносиоца пријаве из других, приватних извора, независно од Фонда за иновациону делатност.


Средства за реализацију Програма суфинансирања иновација се могу користити за финансирање зарада, сиитне опреме и материјала за истраживање и развој, пословни простор и подршку пословању, услуге везане за истраживање и развој, услуге подизвођача, стручњаке или саветнике за истраживање и развој, као и пријаву патента и пратећих трошкова и сертификације.


Цео оглас погледајте ОВДЕ.


Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 02 јун 2017 12:59
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија