Кућа Добрих Вести

Login

Е-букинг Србија – први домаћи сајт за резервацију смештаја

Оцените овај чланак
(1 Глас)

ebookingggggПортал eBooking Srbija покренут је почетком 2019. године, а на њему се радило од средине прошле године. На идеју за покретање власници су дошли пре неколико година али су сматрали да угоститељи и станодавци нису баш толико ради да се упуштају у електронско вођење резервација, јер компјутерска едукација још није узела довољно маха међу угоститељима, каже за еКапију директор и власник еBooking Srbije, Војкан Никодијевић.

 

“Прошле године је наш пријатељ из САД, преко сајта booking.com резервисао смештаје у 7 градова Русије где је био на пропутовању за Светско првенство у фудбалу. На његову жалост у два места није добио смештај, јер су издали неком другом, па је спавао у колима, а у једном су му тражили дупло више од цене по којој је резервисао. Тада смо одлучили да ипак ово покренемо али да систем резервација буде сигуран како за госте тако и за угоститеље”, прича Никодијевић.

 

Сви угоститељи, власници приватног смештаја и власници који издају стан на дан могу потпуно бесплатно да рекламирају свој смештај. Да би смештај могао да се огласи, потребно је од угоститеља да се региструју или као предузеће или као физичко лице. Након регистрације и верификације, они сами могу да постављају своје смештајне објекте и смештајне јединице у оквиру објеката, да подешавају параметре за сваки објекат и јединицу, и наравно, да воде електронску евиденцију о заузетости сваке смештајне јединице понаособ. Како наводи наш саговорник, обавезни су да прикажу своје објекте онакве какви јесу, да не потурају лажне слике и податке о објектима, јер могу бити трајно искључени са портала.

 

“За сада имамо 1.286 регистованих станодаваца и угоститеља и сваким даном се региструју све више и више”, наводи Никодијевић.

Гости претраживањем портала треба да изаберу место, време доласка и одласка, број особа и потребан број смештајних јединица. Кад пронађу одговарајући смештај, добиће све понуде које тај објекат може да им пружи на основу параметара претраге (број одраслих и деце) и да им понуди цену.

 

“Кад изаберу понуду, добиће "на длану" комплетан преглед код кога су резервисали, шта су резервисали, колико треба да плате унапред а колико кад дођу у објекат, да ли желе само ноћење или неку пансионску услугу (уколико угоститељ има у понуди) и да кликну да плате. Наравно, ако су први пут ту, потребно је да унесу своје име и презиме, емаил адресу и број телефона (ако угоститељ захтева). Следећим кликом иду на наплату која се обавља преко сигурне конекције банке, и кад успешно заврше тај део, добиће емаил са потврдом о резервацији, а угоститељ информацију о новој резервацији”, објашњава Никодијевић и додаје да је у плану да у догледно време омогуће, осим резервације смештаја, и резервацију рент-а-кара.

 

 

Извор: Е капија


Последњи пут измењено понедељак, 08 јул 2019 12:09

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија