Кућа Добрих Вести

Login

ТОП 50: Најбоље онлајн ствари у 2022

Оцените овај чланак
(1 Глас)

dobitnicitop50Данас је одржана свечаност уручивања признања добитницима избора Топ50 најбоље онлајн ствари за 2022. годину, у Народном музеју. Наиме, редакција PC Pressa, ове године 26. пут организује Топ50, који је једини званични избор најбољих сајтова, страница на друштвеним мрежама и апликација у Србији.

 

Награде бира жири састављен од колегијума редакције Леа Станковић, Executive Director, Communis; Стефан Деспотовић, Директор ПР центра, НИС, Љиљана Ахметовић, CEO, Shoppster Србија и Словенија, Мирослав Варга, стручњак за дигитални маркетинг, Escape studio; Барбара Миленковић, Тиктокерка као и Урош Богдановић, радијски консултант и водитељ.

 

Најбоље онлајн ствари проглашене су у оквиру категорија: Вести и медији, eCommerce, Пословни и друштвени сервиси, Образовање и култура, Дом и забава, Спорт и туризам, Друштвене мреже (Фејсбук, Инстаграм Линкедин, Твитер, Јутјуб, ТикТок), Мобилне апликације и специјалне награде.

 

Свечану доделу признања PC Press Top50 отворио је Дејан Ристановић, главни и одговорни уредник ПЦ Пресс-а. Поздравни говор поводом отварања свечаности одржао је и Министар информисања и телекомуникација др Михаило Јовановић и најавио да ће „до краја 2025. године ресорно министарство довести модеран и брз интернет брзине веће од 100 мб/с до сваког дела Србије, сваке куће и домаћинства. Циљ нам је да свим нашим грађанима буду доступне све услуге које се пласирају путем интернета јер тиме олакшавамо и унапређујемо живот и вас као понуђача и грађана као крајњих корисника.

 

Специјално признање Digital Biz за изузетан квалитет пословних дигиталних комуникација, додељено је компанији Форма Идеале а признање је преузео Александар Ружесковић, директор Маркетинг сектора.

 

Специјално признање Digital Omnichannel за изузетан квалитет онлајн комуникације са потрошачима, додељено је брендовима ИДЕА, Рода и Мерцатор а испред компаније признање је преузела Тијана Николић, сарадник за дигитални маркетинг.

 

Специјално признање Digital Care додељено је сајту amberalert.rs, дигиталној платформи за безбедније одрастање, а признање је преузео Игор Јурић, Директор центра за несталу и злостављану децу.

 

Дигиталној платформи за финансијску едукацију ersteznali.rs додељено је специјално признање Digital Edy, а признање је преузела Марија Мутић, Самостална стручна сарадница за друштвено одговорно пословање, Дирекција комуникација, Ерсте Банк а.д. Нови Сад.

 

Специјално признање Digital Experience, додељено је сајту ananas.rs, за најбрже растућу дигиталну платформу, а признање је преузела Наташа Кажић, Chief marketing officer.

 

Специјално РНИДС признање за развијање бизниса на домаћем интернет домену додељено је сајту слаткатеглица.рс, а признање је преузела Славица Антонић, Власница малог бренда - Слатка теглица.

 

Признање за финансијску писменост додељено је Удружењу банака Србије, а признање је преузео Владимир Васић, Генерални секретар Удружења банака Србије .

 

Признање AGRO IoT, додељено је винарији Матијашевић виногради, а признање је преузео Владимир Станић, директор.

 

Изузетно признање Свету из Србије додељено је апликацији Топ Елевен а признање је преузео Марко Јевтић, Директор производа Top Eleven-Be a Football Manager. 

 

Признање за покретање и развој регионалног маркетплаце ецомм бизниса додељено је компанији Shoppster d.o.o, а признање је преузела Ивана Лазовић, Trading and category management director.

 

Признање Digital Innovation, додељено је апликацији Drive.Go, а признање је преузела Марија Ђукић, вођа тима за развој и унапређење нових канала дистрибуције.

 

Овогодишња новина је специјална категорија Најбоље из региона а добитници признања су: апликација Вертив XР, сајт balkans.aljazeera.net и YouTube kanal Добро јутро, комшија.

 

У оквиру категорије Вести и медији добитници признања су следећи сајтови: birn.rs, danas.rs. istinomer.rs и rs.bloombergadria.com, који је и носилац статуе.

 

У оквиру категорије eCommerce добитници признања су следећи сајтови: computerland.rs, gajbica.rs, gigatron.rs, kengur.com i beanzcafe.co.rs која је и носилац статуе.

 

У оквиру категорије Пословни и друштвени сервиси добитници признања су следећи сајтови: nbs.rs, sam.org.rs, srbijavoz.rs и nadji-posao.rs који је и носилац статуе.

 

У оквиру категорије Образовање и култура добитници признања су следећи сајтови: homepageacademy.rs, laguna.rs, msub.org.rs, preduzmi.rs и fondzamladetalente.rs, која је и носилац статуе.

 

У оквиру категорије Дом и забава добитници признања су следећи сајтови: decjisajt.rs, eklinika.telegraf.rs, plejer.net, svetstripa.org.rs i cineplexx.rs који је и носилац статуе.

 

У оквиру категорије Спорт и туризам добитници признања су следећи сајтови: balanstrening.rs, bigblue.rs, putriota.rs и nationalgeographic.rs који је и носилац статуе.

 

У оквиру категорије Мобилне апликације добитници признања су следеће апликације: Belgrade Airport, Otvori plavi krug, TeleBoks и ONKO.

 

У оквиру категорије Фејсбук добитници признања су следеће странице: Munchmallow, Весели четвртак и Cockta, која је и носилац статуе.

 

У оквиру категорије Инстаграм добитници признања су следећи профили: Царина Србије, Два ранца бег из канца, Шћепине враголије и Душан Петровић који је и носилац статуе.

 

У оквиру категорије ЛинкедИн добитници признања су странице: Демотивација и Бамби која је и носилац статуе.

 

У оквиру категорије Твитер добитници признања су следећи налози: Бојана Новаковић и Металац који је и носилац статуе.

 

У оквиру категорије You Tube добитници признања су канали: Изазови авантуру, ТВ Арена Еспорт, Ван Домета и ЊузНет који је и носилац статуе.

 

У оквиру категорије ТикТок добитници признања су налози: Андрија Јо, Леа Станковић и Планета Спорт који је и носилац статуе.

 

Признање Награда публике је јединствена по томе што је од почетка до краја у рукама публике, која прво предлаже своје омиљене сајтове, а затим за њих гласа, а ове године признање је однео Инстаграм профил Дневна доза правописа.

 

 

Извор: Кућа добрих вести

 

 


Последњи пут измењено среда, 08 фебруар 2023 12:01

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија