Кућа Добрих Вести

Login

Купите викендицу на неком од језера Србије

Оцените овај чланак
(1 Глас)

FotoShutterstockPromoMarko JovanovićНема више сумње око тога да ли се исплати викендица негде у Србији - исплати се. Зависно о ком језеру у Србији је реч, цена викендица може бити од 10.000 па до 200.000 евра, зависно од квадратуре, локације, опремљености. Зато, ако већ немате малу оазу мира и простор за уживање поред воде, време је да о томе размислите.

 

Пандемија корона вируса окренула је већину грађана, који су узели дане годишњег одмора, да их проведу у земљи. То је многе натерало да разматрају природне лепоте Србије, док су раније хрлили на плаже у иностранству. Добро је прошао онај ко већ има викендицу, а посебно ако су у близини воде, пожељно језера, јер је то прави летњи кутак за одмор од посла и од короне. Они који немају такве викендице, тражили су их по свим деловима земље.

 

Оно што је приметно,корона вирус је лансирао скок потражње за кућама и викендицама. И даље по Србији могу да се нађу пристојне викендице за свега неколико хиљада евра, док цена може драстично да расте зависно од локације и, наравно, опремљености, квадратуре.

 

Уколико вас занима викенд кућа у близини Златарског језера, просечна цена квадрата, према кредитном калкулатору Хало огласа, износи око 350 евра. На терену, цена иде и на више и на ниже од тога. Тако су тренутно у понуди викендице од 15.000 евра до 45.000. И по нижој цени, могуће је бирати. Тако је у понуди, на пример, кућа на падинама Златара и Јадовника, на 1.380 метара надморске висине, одмах усељива и реновирана. Има укупно 90 квадрата, а цена је 15.000 евра.

 

За исте новце, у понуди је и кућа од 50 квадрата са три ара плаца, а власник је заинтересован да ову викендицу замени за џип.

 

Палићко језеро

 

Палићко језеро није за купање, али јесте још како за викенд одмарање поред воде и са различитим садржајима, па и базенима. Ово популарно место држи цену викендица па је овакав простор у просеку могуће купити по цени од 650 евра за квадрат. У понуди на Палићу тренутно је неколико одличних викендица и то по цени од око 150 евра па до 1.500 евра по квадрату, колико коштају и станови у Београду.

 

Сребрно језеро

 

Велико градиште има Сребрно језеро које је за купаче вероватно најпопуларније језеро у Србији. Викендица у понуди константно има око 20, што значи да је и купопродаја развијена, односно да је тржиште живо. Просечна цена квадрата је око 520 евра, а то у пракси значи да могу да се нађу викендице од 20.000 евра па до 85.000 евра.

 

Ђердапско и Борско језеро

 

Ђердапска клисура заједно са језером и националним парком један је од најлепших крајева Србије. Тај део је погодан за развој наутичког туризма, па они који имају викендицу у том крају могу да размишљају и о рентирању. Тамо се често организују такмичења у припремању рибљих специјалитета на отвореном простору и лов сома на бућку. Оно што је тренутно актуелно у понуди јесу куће од око 30.000 евра и 100 квадрата простора.

 

Када је реч о Борском језеру, тржиште је у том крају пасивније, али ипак може да се нађе некретнина. За око 10.000 евра, могуће је изабрати кућу. Просечна цена квадрата у околини Бора креће се око 250 евра, што овај крај чини најповољнијим за куповину.

 

Извор: Телеграф Бизнис

 


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија