Кућа Добрих Вести

Login

Туристичка понуда Србије на сајму туризма у Лондону – WТМ 2014

Оцените овај чланак
(2 гласова)

LONDONNNNБЕОГРАД - Туристичка организација Србије и Туристичка организација Београда организовале су обједињено представљање туризма Србије на једном од најважнијих међународних сајмова туризма, World Travel Market (WTM) 2014 у Лондону, који се ове године одржава од 03. до 06. новембра.


За потребе представљања туризма Србије, Туристичка организација Србије је закупила изложбени простор величине 96м². Поред Туристичке организације Србије, на штанду туризма Србије учествују Туристичка организација Београда, Туристичка организација Војводине, Туристичка организација Новог Сада, организатори путовања из Србије: Glob Metropoliten Tours и Kon Tiki Travel, као и „Меркур“ из Врњачке Бање.

ТОС ће британском и међународном тржишту представити главну тему промоције за 2015. годину, под називом „Моја Србија“, којом се Србија представља као дестинација за сва годишња доба, са посебним акцентом на зимски и летњи активни одмор и многобројне манифестације и фестивале који се одржавају у Србији током целе године.

Ове године по први пут ТОС је пред сајам у Лондону покренуо огласну кампању у циљу повећања видљивости и интересовања за туристичку понуду наше земље на тржишту Велике Британије, у оквиру које су биле представљене понуде за одмор у нашој земљи и то брендирањем такси возила и огласима на билбордима и у метроу.

За првих девет месеци ове године Србију је посетило 18.719 туриста из Велике Британије, што представља повећање од 8% у односу на исти период прошле године.

 

 

Директор ТОБ-а на панел дискусији Светске туристичке организације

 

У оквиру презентације Београда на сајму туризма у Лондону – WTM 2014, директор Туристичке организације Београда, Миодраг Поповић учествовао је на панел дискусуји Светске туристичке организације одржаној на тему Неговање одрживих и мирољубивих заједница и нација кроз туризам.


Дискусију је отворио Талеб Рафаи, генерални секретар Светске туристичке организације, која је једна од агенција Уједињених нација.

Директор Поповић је у свом излагању скренуо пажњу да се у данашњем свету сви слично облачимо, користимо иста средства комуникације, сви комуницирамо једним језиком али да се туризам заснива на различитостима, оним различитостима које наш свет чини занимљивим. „Међутим, прихватање различитости тражи разумевање и толеранцију за другачију културу па и политички систем.“, нагласио је Поповић.

„Толеранција и разумевање“, наставио је Поповић, „потребни су за превазилажење конфликата и криза. У нашем региону, Србија и посебно Београд, играју значајну улогу у повезивању Балканских земаља кроз промоцију толеранције и заједничких интереса.

Београд који се налази у центру такве политике, када је туризам у питању, постао је тачка на којој се повезују сви, па и туристички путеви. Управо зато ће Београд ову годину завршити са значајним растом у туризму који нам доноси и значајна улагања у хотелијерству.“, закључио је Миодраг Поповић, директор ТОБ-а на панел дискусији Светске туристичке организације у Лондону.

 

Извор: Кућа добрих вести

 

 


Последњи пут измењено четвртак, 06 новембар 2014 11:26
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија