Кућа Добрих Вести

Login

Повећан број туриста у Србији

Оцените овај чланак
(2 гласова)

srbija2

 

Према подацима Републичког завода за статистику, у периоду јануар-март ове године у Србији је боравило укупно 495.838 туриста, што је за 17 одсто више у односу на исти период прошле године, пренела је Туристичка организација Србије.

Домаћих туриста било је 16 одсто више, што чини 57 одсто од укупног броја гостију, а иностраних 19 одсто, односно 43 одсто од укупног броја гостију.

 

Према саопштењу Туристичке организације Србије, у првом кварталу је остварено укупно 1.534.170 ноћења, односно за 21 одсто више него у упоредном прериоду 2015., од чега су домаћи туристи остварили 1,006.140 19 одсто више, а инострани туристи 24 одсто више.

 srbija3

Мерено бројем остварених ноћења, домаћи гости су највише боравили у планинским местима (54 одсто), а затим у бања, док су инострани гости највише су боравили у Београду (50 одсто) и на планинама 19 одсто.

 

Од иностраних земаља, највећи број ноћења остварили су туристи из Црне Горе - 47.163 ноћења, што је за 21 одсто више, а следе туристи из Бугарске, Босне и Херцеговине, Хрватске, Русије.

 

 


Последњи пут измењено четвртак, 05 мај 2016 10:32
Александра Гавриловић

Завршила основне и мастер студије на Филозофском факултету у Нишу, одсек новинарство. Прве текстове писала је у нишком дневном листу "Народне новине", а касније и у "Нишком гласнику". Опробала се и у радио, телевизијском и онлајн новинарству. Воли да путује, учи језике и аматерски се бави фотографијом.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија