Кућа Добрих Вести

Login

Фестивал корејске поп музике одржан у Дому омладине

Оцените овај чланак
(3 гласова)

7Такмичење “К-поп врлд фестивал Србија 2016”, одржано је 26. јула у Дому омладине Београд, а овај необичан догађај испратило је око 350 фанова корејске поп музике из целе Србије.


Организовано од стране амбасаде Републике Кореје, ово такмичење, које се одржало по први пут у Београду, окупило је велики број фанова кпоп музике, који су се надметали у певању и плесу уз песме њихових омиљених бендова из Кореје.

Победник овог такмичења који је понео са собом златни чек вредан 1000 евра је група А-ТИА у чијем су саставу Тамара Јовичић, Алеxандра Перишић, Ивана Мирић, Александра Краишник и Аида Мохамед Ел Сајед.

У наредној фази такмичења ова група као и победница у категорији вокалног изводјења, Милица Ракић, ће бити у избору за финалисте из целог света који ће, уколико прођу селекцију, као представници Србије наступати на главном светском такмичењу у граду Ћанвон у Кореји  30. септембра.

1

Поред главне награде, другу награду и 400 евра у плесној категорији однеле су сестре Дина Гаши и Нела Гашевић, као група “Тхе Хеат, а трећу награду у износу од по 100 евра однеле су Милена Владић у плесној категорији и Емилија Станковић у категорији вокалног извођења.

Награде је такмичарима уручио амбасадор Републике Кореје у Републици Србији Ли Дохун који је рекао да је уживао гледајући младе како одлично плешу и певају уз корејску музику, додавши да се нада да ће се овај догађај постати традиција у Србији.

8

Један од чланова жирија, био је певач, и у улози жирија већ искусни, Милан Станковић који је рекао да је импресивно да су млади и талентовани људи из Србије нашли начин да се изразе кроз тако развијену кпоп културу.

Поред Милана Станковића, други чланови жирија били су Парк Кићанг, заменик шефа мисије у амбасади Кореје и Сон Ђујон, други секретар амбасаде Кореје.

Након такмичења, забава у духу корејског попа наставила се на сплаву Шејк енд Шејк, на коме је више од 500 фанова уживало у највећим хитовима овог музичког жанра.

11

Иначе, у Србији, онлајн заједница љубитеља кпоп-а броји више од 1000 чланова, на основу којих података је амбасада одлучила да организује догађаје који ће подржати ову врсту интересовања за корејску културу.

Корејска популарна култура је стекла доста љубитеља широм света у последњих неколико година. Такозвани „корејски талас“ односи се на корејску поп музику, ТВ серије, драме и филмове, које прате тинејџери и млади, који путем ових медијума касније уче корејски језик и дубље се упознају са разним аспектима корејске културе.

 

Извор: Кућа добрих вести


Александра Гавриловић

Завршила основне и мастер студије на Филозофском факултету у Нишу, одсек новинарство. Прве текстове писала је у нишком дневном листу "Народне новине", а касније и у "Нишком гласнику". Опробала се и у радио, телевизијском и онлајн новинарству. Воли да путује, учи језике и аматерски се бави фотографијом.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија