A+ A A-

Global Village – портал намењен љубитељима природе и сеоског туризма

Оцените овај чланак
(3 гласова)

zatekstttttБЕОГРАД - „Global Village“ је портал који је намењен љубитељима сеоског туризма и одмора у природи.


Портал на једном месту представља све елементе туристичке понуде, тако да туристи могу самостално да креирају свој пакет услуга. У понуди ће бити смештајни и гастрономски објекти, природни, културно-историјски и други локалитети, као и разне активности. Поред комплетне презентације, туристима ће бити омогућено да преко портала резервишу и плате пакет који су самостално одабрали.


„Као идеја „Global Village“ постоји неколико година, али је као стартуп присутан тек неколико месеци. Тим који ради на покретању и развоју овог пројекта чине Милан Грујић, Марко Зиројевић, Милош Бекић и Павле Портић. Тренутно на сајту www.globalvillage.rs можете да се пријавите и постанете један од првих корисника, а почетак рада платформе планиран је до краја 2016. године.


„Циљ пројекта „Global Village“ јесте и да подстакне локално становништво да производе и услуге које тренутно нуди локално, понуди глобално и да охрабри појединце и домаћинстава да се укључе у етно туризам повећавајући на тај начин квалитет живота у тренутно недовољно развијеним пределима земље. У првој фази, у понуди ће се наћи производи и услуге из Србије, да би смо касније постепеним ширењем на друга тржишта створили глобалну понуду”, каже за Кућу добрих вести сувласник овог портала Марко Зиројевић.


Поред портала Global Village, тим оснивача покренуо је и маркетиншку агенцију „Infinite Media Group“ која се бави пружањем услуга дигиталног маркетинга, израдом веб и графичких решења. У оквиру агенције припрема се још један стартап, у питању је Mockup.rs.
Реч је о интернет продавници mockupova, који представљају моделе за тестирање дизајна графичких решења.


„Када је у питању стартап сцена у Србији, верујемо да је ово право време за покретање и развој стартaпа. Заједница је из дана у дан све јача и бројнија и све је више успешних пројеката који управо полазе из Србије. Неспорно је да имамо знање и квалитетне кадрове, али посебно охрабрује чињеница да у овој заједници не постоји сујета и да су помоћ и подршка увек на располагању. Такође, бројне организације и конференције повезујући појединце и тимове чине да нас је све више и да имамо много веће шансе за успех”, каже Зиројевић.


„Поред бројних едукативних програма, издвојили бисмо један који је нама највише помогао да Global Village прескочи неке почетне проблеме и крене ка реализацији. У питању је заједнички програм ICT huba и ФОН-а за подршку развоју стартуп-а. Током програма, поред едукације, имали смо и подршку ментора и екстерних сарадника ICT huba. Сарадњу са hub наставили смо и након завршетка програма, пошто смо као другопласирани стартуп са такмичења одржаног у оквиру Sumorg-a освојили шестомесечно хабовање и комплетну подршку”, додаје он.

                                    globalvillage
„Верујемо да не постоје области које су ин, једноставно све делатности које су до сада традиционално биле офлајн, сада се морају преоријентисати и ухватити ток са савременим технологијама или ће потпуно изумрети. То је између осталог и разлог зашто смо се определили баш за етно туризам. Чињеница је да се стартaп покрет јавља не само у Београду, већ и у другим градовима, што је веома важно, јер коначно место из кога долазимо нема везе са шансама које нам се пружају. Знање нам је свима доступно и углавном бесплатно, па једноставно не постоји оправдање за пасивност. Сваки успешни предузетнички подухват је позитиван за све нас и за наше друштво и зато је важно да стварамо ефекат синергије, да помажемо једни другима и да утичемо на младе да спроводе своје идеје”, истиче Зиројевић.


Према његоврим речима, самостално финансирање стартапа је тешко, али и изазовно и захтева много одрицања. Са друге стране, инвестиције су све доступније и уз добро разрађену идеју могуће је пронаћи средства за развој пројекта. Све је више pitching такмичења и могућности да домаћи и страни инвеститори примете идеју и уложе своја средства. Оно што је преко потребно јесте конкретнија подршка државе у виду олакшица и једноставнијег приступа средствима. Имајући у виду позитивне ефекте које на привреду и друштво у целини има успешна стартап заједница, свакако је проналажење системских решења у овој области нешто што је највећа инвестиција коју ова земља тренутно може да учини.


„Одлазак у иностранство није једина опција. Много бољи и квалитетнији живот могућ је у Србији, само ако се трудимо и радимо. Проблеми постоје, али нису непремостиви. Посла има, али је потребно уложити труд, знање и енергију да би се до њега дошло. За одмор од посла, препоручујемо истраживање најлепших предела Србије које нуди Global Village“, закључује овај млад и перспективан момак.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 02 новембар 2016 20:57
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани