Кућа Добрих Вести

Login

Бициклистичка трка кроз Србију

Оцените овај чланак
(1 Глас)

biciklistickatrkakrozmionicuuuuuuuУ време када су многи спортски и туристички догађаји отказани због Корона вируса ТРКА КРОЗ СРБИЈУ је међу првима успела да уђе у календар Светске бициклистичке федерације (UCI) тако да је до сада пријављено учешће више од 150 возача из 30 најразвијених бициклистичких земаља света.

 

Јубиларна 60. Међународна бициклистичка Трка Кроз Србију, која је успостаљена још 1939.године, поред спортског има и туристички аспект будући да је циклотуризам озбиљна туристичка шанса Србије. По речима организатора “Колико "Тур де Франс" значи за промоцију Француске, Италије и Шпаније, толико је сада прилика и за приказивање туристичке понуде Србије и Републике Српске”.

 

ТРКА КРОЗ СРБИЈУ, дуга око 450 км, возиће се од 31.августа до 3. септембра 2020.године. Другу годину за редом стартује из Републике Српске, из Источног Сарајева. Бициклисти крећу са Јахорине, пролазе кроз Вишеград, и стижу до Златибора. Друга етапа се вози од Мионице, преко Београда, до Пожаревца, док је трећа од Зрењанина до Новог Сада где је циљ на Тргу Слободе. Локалне туристичке организације увелико се спремају да искористе прилику и прикажу туристичку понуду градова и општина кроз које трка пролази.

                            turedeserbe

Одмах након ове спортско-туристичке трке, од 4. до 7.септембра 2020.године биће вожена и 14. трка Београд – Бањалука.

 

Извор: Istnems.com

 

 


Последњи пут измењено понедељак, 24 август 2020 14:34

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија