Кућа Добрих Вести

Login

БУДВА: Отворено Европско првенство у боксу за жене

Оцените овај чланак
(1 Глас)

bokszeneСвечаном церемонијом и дефилеом такмичарки, у Будви је вечерас отворено Европско првенство за жене у боксу.

 

Првенство ће трајати до 22. октобра, на којем ће се за медаље борити 164 такмичарке из 31 државe.

 

Црногорски бокс представљаће Тамара Радуновић и Бојана Гојковић, док ће највише такмичарки имати Украјина, укупно 12. Ирску ће представљати укупно десет такмичарки у различитим категоријама, док ће Турска, Италија и Пољска имати по девет учесница.

 

Председник Боксерског савеза Црне Горе Александар Клеменко казао је да му је част што су Црна Гора и Будва угостили најбоље боксерке Европе.

 

„Ово је треће велико међународно такмичење које организујемо, а прво сениорско. Претходна два били су шампионати Европе за младе. Очекује нас квалитетно такмичење. Сигуран сам да ћемо бити добри домаћини и да ћемо шампионат организовати на високом нивоу“, рекао је Клеменко.

 

Председник општине Будва Мило Божовић казао је да је предстојећи шампионат највеће спортско такмичење до сада у том граду.

 

„Није прво, имали смо их доста, али је ово први пут сениорско. Додатан мотив је што имамо двије такмичарке из нашег града које учествују на овом такмичењу и очекујемо највеће резултате од њих. Очекујемо најбоље резултате", рекао је Божовић.

 

Вечерас је уједно и први такмичарски дан, а у премијерном мечу прелиминарне рунде рукавице су укрстиле Гианакопулоу из Грчке и Дависон из Енглеске.

 

Шест боксерки Србије на Европском првенству у боксу у Будви

 

Европско првенство у боксу за жене се одржава у Будви (Црна Гора) од 14. до 22. октобра. Селектор женске боксерске репрезентације Србије, Марко Тубић одабрао је шест девојака које ће нас представити на овом шампионату.

 

Девојке ће наступити у следећим категоријама:

   конкуренција до 50 кг Снежана Шиљковић;

   54 кг Јелена Зекић;

   60 кг Наталија Шадрина;

   63 кг Милена Матовић;

   66 кг Јелена Јанићијевић;

   70 кг Александра Рапаић.

 

Ово такмичење је прилика да по први пут у историји српског женског бокса буде освојена нека од медаља са једног од три највећа такмичења (Олимпијске игре, светска и европска првенства).

Елиминационе борбе почињу данас, 14. октобра. Наша боксерка, Наталија Шадрина бориће се данас од 17.30 часова против Швеђанке Агнес Софије Алексусон. Уколико добије меч, наредну борбу ће имати у суботу, 15. октобра.

   октобра, у првом колу борби, Милена Матовић ће се борити против Швеђанке Џени Софије Олив Лундберг и уколико победи, следећу борбу ће имати у уторак, 18. октобра.

   октобра у поподневним часовима у рингу ће први пут на овом такмичењу наступити Јелена Зекић у другом кругу против Швеђанке Саре Свенсон. Уколико добије меч, Јелена има следећу борбу у среду, 19. октобра.

   октобра у поподневним часовима, у првом колу борби, наступиће Снежана Шиљковић у мечу са противницом из Турске, Ајсом Ћагирир. Победница меча такмичење наставља у петак, 21. октобра.

   октобра у вечерњим часовима Александра Рапаић ће се борити против Црногорке, Тамаре Радуновић. Уколико Александра однесе победу у овом мечу, следећа борба је у петак, 21. октобра.

   октобра у другом колу борби, први наступ има Јелена Јанићијевић против боксерке из Азербејџана, Шахле Алахвердијеве. Победница овог меча наступиће у следећем мечу који ће бити на програму у петак, 21. октобра.

 

Резултате такмичења можете пратити ОВДЕ.

 

Извор: Кућа добрих вести/ОКС

 

 


Последњи пут измењено субота, 15 октобар 2022 01:05

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија