Кућа Добрих Вести

Login

ВРЊАЧКА БАЊА: Сусрети правника у привреди

Оцените овај чланак
(1 Глас)

pravnici34343434Сусрети правника у привреди одржаће се од 28. до 31. маја у хотелу „Фонтана“ у Врњачкој Бањи.

 

Тема сусрета је „Пословно право између регулативе и праксе“.

 

Последњих тридесетак година, упоредо са процесима приватизације, Србија настоји да створи нови привредноправни оквир, пре свега кроз регулативу основне привредне ћелије – привредног друштва. Сусрети правника у привреди, традиционалне Врњачке Бање, управо су посебно позвани да о овој теми и свим њеним импликацијама проговоре језиком струке, професије и критичке речи. Србија коначно мора бити препозната као пријатељска земља инвестиција и инвеститора, земља заштите својине и својинских права, земља гаранције уговора и правне сигурности.

 

Тридесет година је сасвим довољна временска дистанца да се правна струка у Србији, посвећена пословноправној материји,сабере и оснажи. Мера присутности и критичке речи има директног одраза на предвидљивост примене и тумачења прописа у судској, арбитражној и пословној пракси, а тиме и на степен правне сигурности привредноправних субјеката. Учешће заступника теоријске речи, учешће заступника живота права у пракси, учешће представника релевантних законодавних и других државних институција, као и регулаторних и саморегулаторних организација, а посебно правника практичара, у исто време, на истом месту, и са истим поводом, најбоља је гаранција потребног високог нивоа расправности и радног исходишта.

 

Сусрети правника у привреди, као и ранији, осим професионалног радног дела, јединствена су прилика и за виђење пријатеља и познаника, за стварање нових контаката и неговање постојећих, за размену искустава, за подсећања, за нове идеје и дружења, за сарадњу и нову животну енергију.

 

ИЗМЕЂУ РЕГУЛАТИВЕ И ПРАКСЕ

 

Тематске области сусрета и секције:

Банкарско право, право осигурања, право хартија од вредности и право тржишта капитала,

Право конкуренције, право телекомуникација и право интелектуалне својине,

Стечајно право,

Уговорно право, стварно право, право обезбеђења и јавнобележничко право,

Међународно трговинско право,

Грађанско процесно право и арбитражно право.

 

4 округла стола:

 

• Потрошачко осигурање – стање и перспективе

• Нови правни оквир тржишта капитала

• Реструктурирање

• Дигитализација и пословно право

 

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 17 март 2023 12:57

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија