Кућа Добрих Вести

Login

Нови чланови програма "Рио 2016" и "Развојног програма" ОКС

Оцените овај чланак
(1 Глас)

1olimpizamseptembarsednicauooksБЕОГРАД - На предлог Програмске комисије, Извршни одбор ОКС на седници у Београду, уврстио је рвача Давора Штефанека у прву категорију програма “Рио 2016“ на основу златне медаље коју је освојио на Светском првенству и женску кајакашку посаду К 1-200 м на основу освојене бронзане медаље Николине Молдован у овој дисциплини на Светском првенству.


На основу остварених резултата у “Развојни програм” квалификовали су се: Андрија Миловановић (стрељаштво), женска кајакашка посада К 4-500 м, Марко Вукићевић (скијање) и Нина Мицић (сноуборд).
Усвојен је извештај шефа мисије, медицински извештај и извештаји тренера са Олимпијских игара младих у Нанкингу на којима су освојене две сребрне медаље.
Србија ће пријавити двоје спортиста, дечака у алпском скијању и девојчицу у нордијском трчању за зимски Олимпијски фестивал младих Европе (ЕЈОФ) у Монтафону од 25. до 31. јануара 2015.
Број квалификованих спортиста за прве Европске олимпијске игре у Бакуу идуће године, повећао се за 12 стакмичара у кајаку и то: женска посада К2-500 м и мушке посаде К 1-200 м, К 2-200 м, К 1-1.000 м, К 2-1.000 м, К 4-1.000 тако да Србија тренутно има 24 учесника.

Извор: кућа добрих вести


Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија