Кућа Добрих Вести

Login

Ивана Максимовић и Никола Мајдов на “Олимпијском часу”

Оцените овај чланак
(0 гласова)

 

1olimpizammaksimovicidzudistamajdovБЕОГРАД - Ивана Максимовић, олимпијска вицешампионка из Лондона у стрељаштву и млади џудиста Никола Мајдов који је на Летњим олимпијским играма младих у Нанкингу ове године освојио сребро посетили су штанд Олимпијског комитета Србије на Сајму спорта у Београду и одржали “Олимпијски час” ђацима ОШ “Никола Тесла” из Раковице.


Том приликом основци су се упознали и са историјом олимпијских игара и олимпизма, како су настали олимпијски симболи и мото, али и шта је то фер плеј, као и колико су олимпијских медаља освојили наши спортисти од 1912. до сада – тачно 102!
Ивана Максимовић, која је освојила у Лондону 100. медаљу за наш олимпијски спорт, учествовала је као гости на предавању “Жене и спорт” пре “Олимпијског часа” и заложила се за веће присуство жена у рководећим спортским органима у  Србији:
- У стрељаштву, жене  су изузетно успешне, од 12 олимпијских медаља, девет су освојиле жене – рекла је Ивана Максимовић.-  Чињеница је да није лако ускладити обевезе  које има жена у породици са спортском каријером. Док смо мале, родитељи много тога преузимају на себе, чувају нас и штеде, касније је све много теже.  Али, са друге стане, то нас подстиче да се доказујемо и да будемо успешне у спорту, на факултету и у животу…


Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија