Кућа Добрих Вести

Login

Зоран Катанић најбољи такмичар света у ракетном моделарству

Оцените овај чланак
(2 гласова)

Reprezentacija-Srbije-uvodnaБЕОГРАД - Српски ваздухопловац Зоран Катанић проглашен је за најбољег ракетног моделара у свету и за то признање добио "Јаношев појас", традиционалну награду коју Словаци додељују најуспешнијем такмичару света у част њихвог најбољег ваздухопловца.

Катанић је на недавно завршеном Светском првенству у ракетном моделарству, које је протеклог викенда одржано у Словачкој, освојио четири медаље, што до сада у историји тог спорта и ваздухопловства никада никоме није пошло за руком.

Он је освојио титуле светског првака у класама С3А и СА4, сребро у класи С&А и бронзу у класи С1Б.

Репрезентација Србије проглашена за најбољи тим на свету, сениорској екипи је припала златна медаља, док је наша земља у јуниорској конкуренцији освојила треће место.

"То је било такмичење мог живота. У серији сам освајао медаље, јер су ми се све коцкице поклопиле. По томе ћу вероватно ући у историју ракетног моделарства. Али, медаље су продукт дугогодишњег и напорног рада, посебно овог лета", рекао је Катанић, најбољи светски ракетни моделар на конференцији за новинаре у Ваздухопловном савезу Срби.

На Светском првенству у Словачкој Србија је од 64 могуће медаље освојила 18 одличја. Иначе, на том такмичењу учествовала је 21 држава из Европе, Америке и Азије.

Србија се, поред 18 медаља, у земљу вратила са четири нова светска првака. Титуле најбољих на свету припале су: јуниорима, Миодрагу Чипчићу из АИ Кикинда (кагегорија С5Б) и Весни Катанић из АК Сремска Митровића (С9А), сениорима, Зорану Катанићу (С3А, С4А) и Владимиру Чипчићу из АК Кикинда (С5Ц).

Репрезентација Србије је у екипној конкуренцији била најбоља селекција света, претекавши велесиле у том спорту Русију и САД.

"Велики успех је остварила Србија. Десет пута смо се пели на победничко постоље. То је била велика част за све нас. Такав резултат је дошао после напорног рада по клубовима, али су и појединци пуно учинили да прославе своју земљу", рекао је селектор Србије у ракетном моделарству Живан Јосиповић.

До краја сезоне наше ракетне моделаре очекују још два такмичења, али су круну успеха остварили у Словачкој.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 12 септембар 2012 15:18
Александар Цвејић

Новинар Александар-Саша Цвејић рођен је 1953. године у севернобанатском селу Ђала. Основну и средњу школу похађао је у родном месту и Београду. Факултет политичких наука, на одсеку за новинарство, завршио је у Београду. Ожењен је супругом Светланом са којом има кћерку Катарину и сина Илију. Радио је у Спортској рубрици Новинске агенције Танјуг од 1978. до 2011. године. У новинарској каријери пратио је догађаје из више од 40 спортова. Извештавао са више Олимпијских игара, светских и европских шампионата у фудбалу и боксу. Пет година је обављао функцију генералног секретара Удружења спортских новинара Србије.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија