Кућа Добрих Вести

Login

Традиционални "Трофеј Београда"

Оцените овај чланак
(0 гласова)

Picture-014-uvodnaБЕОГРАД - Млади стонотенисер Стак-а из Београда Никола Маринковић и Драгана Вигњевић из новокнежевачког Обилића победници су традиционалног кадетског турнира ,,Трофеј Београда", који се сваке године одржава поводом ослобођења главног града Србије.

У категорији млађих кадета прво место у конкуренцији дечака овојио је Филип Радовић (Ловћен, Цетиње), док је у женској конкуренцији  тријумфовала Лаура Кожокар из Рапида (Николинци).

Поред ових, подељено је још 28 награда најбољим појединцима у обе конкуренције.

На овогодишњем "Трофеју Београда", које је одржано под покровитељством Градског секретаријата за спорт и омладину, а у организацији Стонотениског савеза Београда (СТСБ), учествовало је 240 најперспективнијих млађих и старијих кадета претежно из наше земље. Турнир је окупио 50 клубова из Србије и Црне Горе.

,,Овогодишњи турнир сабрао је рекордан број стонотенисера. Наше  амбиције су да ово такмичење прерасте у велико регионално надметање даровитих играча кадетског узраста. Јер, на територији Београда са околином ради 34 клубова са око  800 регистрованих играча", рекао је за Кућу добрих вести генерални секретар СТС Београда Предраг-Бата Милићевић.

Председник СТСБ Душан Османагић је истакао да је Куп ослобођења Београда значајан за развој стоног тениса, не само у Београду, него у целој Србији.
,,Сваке године имамо добре услове за такмичење. Дворана ,,Шумице" је права сала за наш спорт и увек смо добродошли у тај спортски објекат. Млади воле да играју у тој дворани, јер са 16 столова играчима пружа прави амбијент за врхунско надметање", истакао је за наше интернет новине Османагић.

Извор: Кућа добрих вести


Александар Цвејић

Новинар Александар-Саша Цвејић рођен је 1953. године у севернобанатском селу Ђала. Основну и средњу школу похађао је у родном месту и Београду. Факултет политичких наука, на одсеку за новинарство, завршио је у Београду. Ожењен је супругом Светланом са којом има кћерку Катарину и сина Илију. Радио је у Спортској рубрици Новинске агенције Танјуг од 1978. до 2011. године. У новинарској каријери пратио је догађаје из више од 40 спортова. Извештавао са више Олимпијских игара, светских и европских шампионата у фудбалу и боксу. Пет година је обављао функцију генералног секретара Удружења спортских новинара Србије.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија