Кућа Добрих Вести

Login

Бесплатне радионице за самозапошљавање рањивих група

Оцените овај чланак
(1 Глас)

samozaposljavanjertrtrtrtУ оквиру програма “Повратак у нове шансе“ који спроводи Немачка организација за међународну сарадњу ГИЗ, реализује се и пројекат “Подстицање самозапошљавања Ромкиња повратница у Србију и других рањивих група“ у организацији Удружења пословних жена Србије.

 

Пројекат се одвија кроз бесплатне обуке које имају за циљ подршку инклузији и економском оснаживању и оспособљавању жена за самозапошљавање.

 

Обуке су намењене, пре свега, женама које имају додатно отежане могућности за запослење: женама ромске националности, повратницама из иностранства, самохраним мајкама као и припадницама других рањивих група које имају жељу да воде свој посао.

 

Три врсте обука се одржавају у Новом Саду, Београду и Нишу: Како да постанем предузетница, Како да постанем масерка и Школа програмирања (web development/web dizajn).

 

Почетак нове бесплатне радионице намењен је женама које имају додатно отежане могућности за запослење: женама ромске националности, повратницама из иностранства, самохраним мајкама као и припадницама других рањивих група које имају жељу да воде свој посао.

 

У уторак, 30.јула у 10 часова, у Интегра Лифе клубу (Антифашистичке борбе 17/В/36), Нови Београд је почетак бесплатне радионице.

 

Након прве обуке одржане у Београду са темом „Како да постанем предузетница“, отпочиње друга радионица „Како да постанем масерка“. Кроз практичну методу учења, полазнице ће имати прилику да савладају основе анатомије, технике антистрес и антицелулит масаже, детоксикације и регенерације.

 

Обуке реализује Удружење пословних жена Србије у оквиру пројекта “Подстицање самозапошљавања Ромкиња повратница у Србију и других рањивих група“. Пројекат се одвија кроз бесплатне обуке које имају за циљ подршку инклузији и економском оснаживању и оспособљавању жена за самозапошљавање, а део је програма “Повратак у нове шансе“ који спроводи Немачка организација за међународну сарадњу ГИЗ.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 29 јул 2019 22:34

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија