A+ A A-

Максимовићева завршила припреме у Рију

Оцените овај чланак
(0 гласова)

miraiivanamaksimovicurijuБЕОГРАД - Олимпијска вицешампионка у стрељаштву из Лондона Ивана Максимовић (Нови Београд Ушће) завршила је припреме у Рио де Жанеиру у Бразилу где ће се 2016. одржати летње Олимпијске игре.


Припреме од 5. до 18. децембра организовао је Олимпијски комитет Србије са жељом да спортисти освајачи медаља на ОИ у Лондону упознају борилишта и услове за такмичење. Учествовала је и Милица Мандић, олимпијска шампионка из Лондона у теквондоу са тренером Драганом Јовићем, стручним штабом и спаринг партнерима.
- Услови су били одлични – каже в. д. селектора стрељачке репрезентације Горан Максимовић који је провео један део прирема са Иваном Максимовић.- Стрелиште је копија оног у Сиднеју и већ је на њему одржан Светски куп 2007. Пружа изванредне услове. До стрелишта смо путовали око сат времена, понекад и дуже у зависности од  гужви и трасе којом су нас возачи возили.
Са Иваном Максимовић је била и њен тренер Мира Максимовић која се вратила у Београд, док је Ивана продужила  на новогодишњи одмор у Њуојорк код другарице:
- Захваљујемо се ОКС на овим, заиста, одличним припремама у сваком погледу – додао је Горан Максимовић.- У хотелу смо имали теретану тако да је Ивана  програм који су договориле испунила до краја. Није било баш времена за остале активности, поготово за чешћи одлазак на плажу, али смо обишли град који је  велико градилиште. Плаже су заиста прекрасне, али није било купања, већ смао брчкања пошто су таласи били огромни, па  је забрањен улазак у воду.
Идуће године, Европско првенство ваздушним оружјем је у Одензеу у Данској од 25. фебруара до 3. марта, а МК оружјем (после одустајања немачког Сула) у Осијеку од 21. јула до 4. августа. Стрелци ће учествовати и на Медитеранским играма од 20. до 30. јуна у  Мерсину у Турској.
 Почетак серије Светских купова пушком и пиштољем  је у Чангвону (Кореја) од 2. до 10. априла.  Потом се караван сели на северноамерички континент у Форт Бенинг (САД) где је други куп од 13. до 24. маја. Последња два Светска купа су у Европи од 22. до 30. маја у Минхену и потом од 3. до 12. јула у Гранади. Биће то за стрелце  прилика  да још једном пробају стрелише у овом шпанском граду на коме ће се 2014. одржати Шампионат света (све дисциплине).
Финале Светског купа  пушком и пиштољем је од 6. до 12. октобра у Минхену.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 20 децембар 2012 17:06
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани