A+ A A-

Хитан апел за помоћ Удружењу особа са инвалидитетом

Оцените овај чланак
(3 гласова)

feniksБЕОГРАД, ИСТАНБУЛ – Представници Удружења особа са инвалидитетом "Феникс" позвани су да учествују на Генералну Скупштину Светске организације особа са инвалидитетом- World Disability Union, која ће се одржати у Истанбулу у Турској, априла ове године.

Тим поводом “Кући добрих вести” ово Удружење се обратило са молбом да објавимо њихов апел за помоћ јер је потребно да хитно до 9. јануара, дакле у року од два дана, прикупе 55.000 динара, колико им је потребно за три повратне авионске карте до Истанбула за три члана њихове делегације ради учешћа на поменутој Скупштини.

Наиме, како је за наше интернет новине изјавио председник Удружења “Феникс” професор Бранко Јокић (дистрофичар), уколико закључно са 10. јануаром ове године не купе карте за авионски превоз и ту потврду пошаљу организаторима Скупштине Светске организације особа са инвалидитетом, онда ће, према правилима организатора, изгубити право на бесплатан смештај и храну током тог скупа, који је “веома значајан за особе са инвалидитетом у нашој земљи”.

 

Могућност за представљање проблема инвалида Србије у свету

 

Професор Јокић је од 2011. године члан Светске уније особа са инвалидитетом и члан Комисије за унапређивање спорта и туризма за особе са инвалидитетом на глобалном нивоу, где у име наше организације, како је истакао, дају велики допринос у свету за унапређење положаја особа са инвалидитетом и успешно промовишу Србију пред светом.

“Нашем удружењу је неопходан сваки вид помоћи, јер помоћ коју добијамо од државе је недовољна. Највећи део наших чланова чине издржавана лица која живе од социјалне помоћи која је често недовољна за подмиривање чак и основних животних потреба. Пошто смо препуштени сами себи молимо Вас да нам помогнете у складу са Вашим могућностима”, поручио је председник Удружења “Феникс” свим људима добре воље.

 

Светска унија особа са инвалидитетом

 

Турска влада и председник Турске званично су одобрили формирање Светске уније особа са инвалидитетом (World Disability Union – WDU) 12. октобра прошле године.

Прво годишње заседање Генералне скупштине те организације заказано је за 6. април ове године у Истанбулу, где је и њено седиште. Том приликом треба да буду изабрани органи Уније и да буде усвојен четворогодишњи план рада.

Трошкове организације и смештаја сноси WDU, док учесници морају сами да покрију путне трошкове. Пријаве чланова делегације и копије авионских карата је потребно доставити до 10. јануара.

На списку чланова WDU налази се и Удружење особа са инвалидитетом „Феникс“.

Како и где да директно упутите помоћ

Уколико желите да помогнете сада и у другим приликама овом Удружењу и инвалидима у нашој земљи то можете учинити преко доле наведених података. Хвала унапред.

С поштовањем.
Удружење особа са инвалидитетом " Феникс"
http://www.feniks-phoenix.com/
ПИБ:106642635
МАТИЧНИ БРОЈ:28014996
Број динарског рачуна 220-115366-90
Председник удружења.
Проф.Бранко Јокић (дистрофичар)
Контакт тел:064/162-55-80
Адреса:Ул.Делови бр 23/7 Ресник 11231 Београд
Association of Persons with Disabilities "Phoenix"
The president of the association.
Prof.Branko Jokić(dystrophy)
https://www.youtube.com/watch?v=hGLmqwus4hg
https://www.youtube.com/watch?v=58JLtYWkkyI
https://www.youtube.com/watch?v=h6IiPeXHdJU

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 09 јануар 2013 13:16
Агнеза Трпковски

Новинар, оснивач и главни и одговорни уредник интернет новина „Кућа добрих вести“. Дипломирани економиста (међународни економски односи). Радила 23 и по године у Новинској агенцији Танјуг, од приправника, шефа дописништва за Војводину, до дописника из иностранства (Чешка, Словачка). Да би реализовала ову своју идеју и другачију визију новинарства, напустила 2011. године сталан посао, са места заменика уредника Економске редакције Танјуга - ЕКОС и покренула овај лист-магазин чији је основни мото - „Наше је само оно што другима дамо“.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани