Кућа Добрих Вести

Login

Максимовић одредио стрелце за Светски куп у Кореји

Оцените овај чланак
(0 гласова)


zoranaarunovicigoranmaksimovicБЕОГРАД - Горан Максимовић, в. д. селектора стрељачке репрезентације Србије одредио је стрелце за први Светски куп у сезони у Чангвону у Кореји од 2. до 10. априла.


 Учествоваће пушком Ивана Максимовић („Нови Београд Ушће“), Андреа Арсовић (Партизан) и Немања Миросављев (Нови Сад) и пиштољем Зорана Аруновић и Јасна Шекарић (Црвена звезда), Бобана Величковић (Бор 030), Дамир Микец (Полицајац) и Андрија Златић („А. Дејовић“, Ужице).
Уз Максимовића, у стручном тиму биће и тренери репрезентације Јелена Аруновић и Драган Доневић.
- Светски купови ће се гађати по новим правилима и први пут ћемо видети у пракси на такмичењу у организацији Међународне федерације спортског стрељаштва –ИССФ како нови прописи изгледају за малокалибарско оружје – каже в.д. селектора Горан Максимовић.-  Добро је што су сви путници за Чангвон ове недеље  на такмичењу у Кувајту где ће имати прилику да гађају и МК оружјем и да осете мирис барута.
После Чангвона, караван се сели на северноамерички континент у Форт Бенинг (САД) где је други куп од 13. до 24. маја. Последња два Светска купа су у Европи од 22. до 30. маја у Минхену и потом од 3. до 12. јула у Гранади. Биће то за стрелце  прилика  да још једном пробају стрелише у овом шпанском граду на коме ће се 2014. одржати Шампионат света (све дисциплине).
Финале Светског купа  пушком и пиштољем је од 6. до 12. октобра у Минхену.
Ове године ће се уз Европско првенство ваздушним оружјем је у Одензеу у Данској одржати и Шампионат Европе МК оружјем у Осијеку од 21. јула до 4. августа. Стрелци ће учествовати и на Медитеранским играма од 20. до 30. јуна у  Мерсину у Турској.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 04 март 2013 15:02
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија