Кућа Добрих Вести

Login

Аруновићева и Арсовићева победиле у Кувајту

Оцените овај чланак
(0 гласова)

1KzoranaКУВАЈТ - Андреа Арсовић српска олимпијка у гађању МК пушком тростав 3 пута 20 метака и Зорана Аруновић у гађању ваздушним пиштољем победиле су трећег дана такмичења на  међународној „Великој награди емира од Кувајта“ док су бронзане медаље освојиле Ивана Максимовић МК пушком тростав и Бобана Величковић ваздушним пиштољем.


 Јасна Шекарић је ваздушним пиштољем заузела осмо место.
Арсовићева је  пре финала била прва са 574 круга у основном делу што је за прво такмичење МК пушком у сезони солидан разултат. Гађала је добро и финале и убедљиво тријумфовала са 454 круга испред Александре Малиновске (Казахстан) са 449,6 кругова која је била друга пре финала, и Иване Максимовић, сребрне на ОИ у овој дисциплини у Лондону 2012. која је завршла са 437,8 кругова. Малиновска је пре финала била дуга а Максимовићева трећа. Српска снајка Мелиса Микец, супруга Дамира Микеца, која гађа за Салвадор завршила је на деветом месту са 550 кругова. Финале је вредело 555 кругова.
Ово је било прво такмичење по новим правилима МК пушком тростав за спрке стрелце. Све учеснице финала гађале су прво три серије по пет метака клечећи, потом три серије по пет метака лежећи а испадање је почело тек после серије од два метка стојећим ставом, после чега су елиминисане две такмичарке са укупно најслабијим резуктатом из 32 хица и заузеле су седмо и осмо место  
Потом је почела елиминација, али после једног метка: 33. за шесто, 34. за пето, 35. за четврто, 36. за треће и 37. за победу. Учинак сваког хица додаван је на претходни резултат, тако да је увек одлучивао збир свих метака.
Зорана Аруновић је у великом стилу са 198,8 кругова освојила злато ваздушним пиштољем. Имала је најбољи резултате у свакој серији! Била је и пре финала прва са 386 кругова.
 Ана Рој Синг (Индија) са 197,2 круга освојила је сребро. Била је друга пре финала. Бобана Величковић, која је пре финала била четврта са 382 круга, са 177,1 круг освојила је бронзу.  Величковићева је, када се пласирала међу три имала 0,5 кругова мање од Индијке (157,4:156,9). Покушала је да је елиминише, сјајно је опалила 17. метак и погодилац максималних 10,9 кругова,  али се и Синг није дала (10,5) и сачувала је 0,1 круг предности. Одлука је пала 18. дијаболом: Величковићева 9,3, Индијка 10,5 и повећала је разлику на 1,3 круга (178,4:177,1) паласиравши се у финале финала са Аруновићевом.
Јасна Шекарић је пре финала била трећа са 382 круга, али је испала прва са 74,4 круга. Јако је слабо гађала првих осам дијабола: један центар , пет деветки и две осмице.
Бобана Величковић је прошле године била прва ваздушним пиштољем, а Зорана Аруновић друга. Арсовићева је поновила успех из 2012. освјивши поново златну медаљу МК пушком тростав.
Последњег дана такмичења, у петак 8. марта на ватрену линију ће Андрија Златић, Дамир Микец и Димитрије Гргић МК пиштољем, Зорана Аруновић, Бобана Величковић и Јасна Шекарић МК пиштољем 30 плус 30 метака, као и Немања Миросављев МК пушком тростав 3 пута 40 метака.
После три дана такмичења у Кувајту, на коме учествује неколико стотина стрелаца из Ирана, Мађарске, Норвешке, Србије, Брунеја, Казахастана, Киргистана, Кувајта, Омана, БиХ, Словеније, Литваније, Сингапура, Малезије, Египта, Таџикистана... српски стрелци су освојили укуно осам медаља: пет златних  и три бронзане. Првог дана тријумфовали су Андрија Златић МК пиштољем и Немања Миросављев ваздушном пушком. Другог дана Андреа Арсовић је освојила злато ваздушном пушком, а Немања Миросављев бронзу МК пушком 60 метака лежећи.
Награде су 5.000, 3.000 и 1.000 долара. На такмичењу суде двојица српских арбитара. Председник жирија за класификацију је Никола Марић, а на ватреној линији на 25 – метарском стрелишту главни судија је Митја Гргић. Домаћини српским стрелцима су тренери у кувајтском националном тиму,  српски сручњаци Срећко Пејовић и Горан Микец, као и хрватски тренер Ивица Атлага.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 07 март 2013 16:07
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија