Кућа Добрих Вести

Login

Арсовићева четврта у Форт Бенингу

Оцените овај чланак
(1 Глас)

andreaarsovicФОРТ БЕНИНГ - Андреа Арсовић, репрезентативка Партизана, светска рекордерка у основном делу ваздушном пушком (419,7), освојила је овим оружјем четврто место у финалу трећег дана  Светског купа у америчкој војној бази Форт Бенинг са 165,1 круг.


Победила је Лиу Кси Ву (Кина) са 210 кругова, која је у основном делу са 417,5 кругова била трећа. Сребрну медаљу освојила је, такође Кинескиња, Јинг Чанг са 207,7 кругова која није успела да сачува прву позицију после основног дела (418,1 круг). Треће место припало је Петри Цубласинг (Немачка) са 185,6 кругова. Немица је пре финала била друга са 418,1 круг.
Арсовићева је са 415,2 круга ушла у финала као осма!  Са два одлична хица 11. и 12. дијаболом (10,3 и 10,8) пробила се на четврто место и сачувала га 13. и 14. хицем (10,8 и 10,3). У том тренутку трећепласирана Цубласинг имала је 0,1 круг предности (145,3:145,2) пред Арсовићевом и одлучивала је 15. и 16. дијабола. Српска олимпијка погодила је 9,3 и 10,6 а Немица 10,0 и 10,7 кругова и повећала је предност на 0,9 кругова (166:165,1) освојивши треће место.
Друга српска такмичарка Ивана Максимовић, која је ваздушном пушком освојила бронзу у Чангвону, завршила је на 15. месту са 413 кругова у конкуренцији 44 такмичарке.
Андреа Арсовић је у првом Светском купу у Чангвону оборила светски рекорд ваздушном пушком  и гађала у финалу заузевши седмо место. Овим оружјем била је финалиста и у Форт Бенингу:
- Задовољна сам, није ми криво што сам четврта – рекла је после финала Андре Арсовић.-Два финала на два светска купа ваздушномм пушком су доказ да  сам у доброј форми. Одлучиле су нијансе, једна мала деконцентрација, али финале је у целини било добро. Имам  још једну дисциплину и овакав пласман и резултат ми је подстрек  да после одличних припрема у Сплиту и овде пружим максимум. Време је добро, надам се да ће тако остати до петка када гађамо МК пушком тростав.
Драган Доневић, тренер Андрее Арсовић у Партизану и тренер репрезентације је истакао:
-Једна грешка коштала је медаље. Међутим, не смемо да будемо незадовољни, нопрмално је да остаје жал за медаљом, али је поново доказала да вреди за сам светски врх!
В. д. селектора Горан Максимовић је нагласио да је пламан у финале на оваквим такмичењима увек успех:
- Честитке Андреи Арсовић за добар меч и финале. Понекад одлучује коме је бољи дан или коме се насмешила срећа. Максимовићевој је пушка мало одскакала и није могла да „јури“ јаке центре, па је то знатно утицало на резултат.
Четвртог дана Србија неће имати представника на ватреној линији у Форт Бенингу. Мушкарци гађају „краљевску дисциплину“ МК пушка 3 пута 40 метака.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 08 мај 2013 19:43
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија