Кућа Добрих Вести

Login

Са Дунава на Медитеран

Оцените овај чланак
(1 Глас)

KZSSTRECIKULJACAARSOVICMASOVICARUNOVICMAKSIMOVICНОВИ САД - Стрељачка репрезентација Србије на Медитеранске игре у Мерсин у Турску (20 - 30. јун) отићи ће из Новог Сада после седмодневних припрема, а последње такмичење биће „Велика награда Новог Сада“ од 7. до 9. јуна које ће послужити за контролу форме – саопштено је на конференцији за медије на стрелишту дружине „Нови Сад 1790“.


- Захваљујемо се Министарству омладине и спорта Србије, Олимпијском комитету, Спортском савезу Србије, пријатељима стрељачког спорта из Електропривреде Србије  на великој подршци нашем спорту – истакао је у поздравној речи Синиша Машовић председник Стељачког савеза Србије.- Честитам стрелцима на сјајном првом делу сезоне, на две европске медаље, два светска рекорда и 13 трофеја са светских купова што нам даје право да очекујемо и добре резултате на МИ , последњем Светском купу у Гранади и Шамионату Европе у Осијеку у јулу. Посебно желим да похвалим Министарство просвете и Савез за школски спорт Србије које су увели стрељаштаво у програме школских олимпијских игра што нам много значи јер је база нашег спорта управо у школама. Нови члан УО СС Србије биће представник Војске Србије Бошко Зорић чиме ћемо ојачати сарадњу са војском, која је увек била уз стрељачки спорт.
В. д. селектора Горан Максимовић је нагласио да су нова правила добро уздрмала стрељачки спорт али да су се српски стрелци, после мале кризе на ЕШ када су освојили екипно злато и   сребро и ни један појединачни трофеј у седам финала,  вратили у ритам и освојили 13 медаља на светским куповима.
- Не памтим да смо икада тако добро гађали – рекао је Максимовић.-  Добар рад за Лондон прошле године, наставили смо и ове и сви успеси су доказ да кад – тад труд и дисциплиновано извршавање обавеза из програма дају резултате. Захваљујући Министарству омладине и спорта и Олимпијском комитету Србије припреме за МИ и ЕШ иду по плану, одлично радимо и захваљујем се дружини Нови Сад на гостопримству.
KZSMASOVICСпортски директор ОКС Никола Куљача је нагласио да на МИ стрељачка репрезентација иде у најјачем саставу и да се, као и увек, очекују и трофеји:
- Прва станица на пут ка Рију су Медитеранске игре. Идемо са јаким тимовима у свим спортовима и надамо се да ћемо се радовати новим успесима.
Андреа Арсовић је ове сезоне поставила светски рекорд ваздушном пушком (419,7 кругова) и освојиле две златне медаље МК пушком тростав у Чангвону и Форт Бенингу на светским куповима:
- На припремама је сјајна атмосфера, одлично радимо и  очекујем да у Мерсину одбраним злато из Пескаре 2009. На три светска купа сам од шест финала, гађала у пет, надам се да ћемо се вратити са трофејима уз Трске, али и са ЕШ  у Осијеку.
Зорана Аруновић је  на ЕШ у Одензеу у фебруару била члан  златне репрезентације Србије, а на три светска купа освојила је два сребра и бронзу.
- Одавно нисам имала тако добар почетак сезоне и жеља ми је да се тако и настави. На идем у Мерсин да браним злато из Пескаре, идем да освојим две медаље, са оба пиштоља. У Форт Бенингу сам освојила и трофеј МК пиштољем што ми улива оптимизам  поготово јер добро радимо на припремама. Без таквог приступа нема ни резултата.
KZSSTRELCIMARKOVICARSOVICMASOVICДиректор дружине Нови Сад Драган Марковић, је обавестио да ће  се „Велика награда Новог Сада“ одржати од 7. до 9. јуна и да ће учествовати око 150 стрелаца из осам земаља – Бугарске, Мађарске, Словеније, Хрватске, Јужне Африке, Салвадора, БиХ и Србије, уз подршку Града Новог Сада, Секретаријата за спорт и омладину Војводине, „Инсајд“ стрељачког магазина, муниције Или и  маркетиншке агенције „Хендмејд“:
- Биће то  одлична прилика да наши „Медитеранци“ провере форму и очекујемо да на таласима добрих резултата крену за Мерсин – нагласио је Марковић.
На припремама за МИ су Андера Арсовић, Ивана Максимовић, Немања Миросављев, Дејан Пешић (пушка), Јасна Шекарић, Зорана Аруновић, Бобана Величковић, Дамир Микец и Андрија Златић (пиштољ). До „ВН Новог Сада“ на припремама су и хрватски репрезентативци за МИ.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 05 јун 2013 18:34
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија