Кућа Добрих Вести

Login

Небојша Сремац победник "Дунавског купа"

Оцените овај чланак
(1 Глас)

21dkupnagradenajboljimaНОВИ САД - Небојша Сремац, бициклиста Шида победник је 21. “Дунавског купа”, највећег такмичења аматера, рекреативаца и мастерса у региону.


Сремац је освојио 1.045 бодова и понео жуту мајици “Дунавског купа” и награду “Велика златна амфора”, испред Милоша Несторовића из београдског Прогресива са 863 бода, прошлогодишњег победника Александра Мирковића  из Фанатика са 749 поена, Горана Ражнатовића (Прогресив) са 655 бодова, Стевана Нишића из Војводине са 645 бодова и Александра Вујића (“Трка кроз Србију”) са 576 поена.
Небојши Сремцу су припале и три мајице - црвена  за најбољег на хронометар, плава за најбољег на брду и зелена намењена најбољем спринтеру.
“Дунавски куп” је завршен финалном трком у две полуетапе и обе је добио Небојша Сремац. У првој од Сремске Каменице до Лединачког пута, био је бржи од Бориса Тарноцког (Ас Апатин) и Горана Никића из Војводине, а у другој  од Нештина до врха Поповица на Фрушкој Гори, од Франа Лубурића и Ариана Циндрића (Хрватска, Сокол, Винковци).
У генералном пласману финалну трку освојио је Небојша Сремац.
Најастарији учесник финалне трке био је Ђуро Пушкаш (60 година) из Војводине, а намлађи Звонимир Задро (Хравтска, Сокол Винковци) са 13 година.
Белу мајицу за најбољег у цикло кросу освојио је  Божо Ристић из Прогресива.
Ове године одржано је  свих 27 трка (две у Хрватској, две у Мађарској, једна у БиХ и 22 у Србији) и учествовало је 216 такмичара и такмичарки из девет земаља са два континента (САД, Аустрија, Белгија, БиХ, Француска, Хрватска, Мађарска, Румунија и Србија).
21dkupsremacpobedjujenapopovici2Најуспешнији у 21. “Дунавском купу”,  по категоријама - даме : 1. Ева Хатала, 2. Ивана Мијучић (обе Елит), 3. Оливера Раонић (Једнота, Шид).
Јуниорке: 1. Виолета Трифковић, 2. Зорана Топић (обе Једнота), 3. Јана Јоловић (Цикломанија).
Млађи кадети: 1. Ариан Циндрић (Хрватска, Сокол Винковци), 2. Андрија Јоксимовић, 3. Душан Веселиновић (обојица Партизан).
Кадети: 1. Стеван Петко (Једнота) 2. Фран Лубурић, 3. Велимир Јовишић (обојица Хрватска, Сокол Винковци).
Аматери: 1. Небојша Сремац (Шид), 2. Милош Несторовић, 3. Милош Јовановић (обојица Прогресив).
Мастерси: 1. Александар Мирковић (Фанатик), 2. Горан Ражнатовић (Прогресив), 3,. Стевица Нишић (Војводина).
Старији мастерси: 1. Александар Вујић (“Трка кроз Србију), 2. Драган Свирчевић, 3. Ђура Пушкаш (обојица Војводина).
Мастерс преко 60 година: Ђура Пушкаш.
Најуспешнија екипа био је београдски Прогресив са 2.568 бодова и добио је “Малу златну амфору”.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 07 октобар 2013 12:44
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија