Кућа Добрих Вести

Login

Павловић и Вајс селектори

Оцените овај чланак
(2 гласова)

1bssupravniodborsvizajednoВРЊАЧКА БАЊА - Некадашњи репрезентативац Радомир Павловић професор, изабран је за селектора за друмски бициклизам а Немања Вајс млади тренер БК Нови Сад за селектора за планински бициклизам на седници Управног одбора Бициклистичког савеза Србије у Врњачкој Бањи у току семинара за бициклистичке тренере у оквиру програма „Олимпијска солидарност“ Олимпијског комитета Србије.


Павловић је од седам чланова Управног одбора БСС добио пет гласова подршке. Кандидат је био и тренер чачанског Борца некадашњи бициклистички професионалац Предраг Прокић који је добио два гласа.
Вајс је добио подршку свих седам чланова УО БСС. Кандидат је био и Владимир Станар оснивач и тренер зрењанинске Цикломаније. Вајс је и у минулом олимпијском циклусу био селектор за планински бициклизам.
- Мислим да смо изабрали праве људе за веома одговорне дужности и њихов задатак је да у олимпијском циклусу до Рија квалификују такмичаре и такмичарке за ОИ 2016. и да бициклизам остане у олимпијској породици. Цела бициклистичка организација мора да им  у том захтевном послу помогне - рекао је Бранко Бановић, професор, председник БС Србије.- Драго ми је што смо имали више кандидата и то младих, некадашњих бициклиста који су и учесници семинара као и вредних бициклистичких радника који су се одлучили да остану у свом спорту и каријеру наставе и као тренери.
Изабрана је и трочлана Стручна комисије БСС у којој су селектори Радомир Павловић и Немања Вајс и генерални секретар БСС некадашњи професионалац и учесник Ђира Саша Гајичић.
Стручна комисија БСС ће прегледати предлог календара за 2014. у коме је,  за поједине термине конкурисао већи број клубова – организатора и усагласити га са обавезама репрезентација. Једногласно је усвојен и предлог да организатори трка морају са много више одговорности да се односе према прихваћеној обавези јер се у минулој сезони догађало да се велики број трка отказује на неколико дана пре одржавања.
Најбољи такмичари и такмичарке у Лигама Србије у друмском и планинском бициклизму добиће признања на посебној свечаности, која неће бити део годишње Скупштине БСС иначе планиране за децембар 2013.
Председник Надзорног одбора БСС Зоран Јелић некадашњи репрезентативац из Ваљева поднео је из приватних разлога оставку на ову дужност. Нови председник изабраће се на годишњој Скупштини БСС.
За лекара БС Србије изабран је др Марко Прокић из Крагујевца.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 08 новембар 2013 22:33
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија