Кућа Добрих Вести

Login

Атос нови члан пула ОКС "Ми смо тим за Рио"

Оцените овај чланак
(3 гласова)

1atosioksdivacistokicБЕОГРАД - Спонзорски пул Олимпијског комитета Србије „Ми смо тим за Рио“ богатији је за још једног угледног члана, лидера у информационим технологијама, фирме Атос. Владе Дивац председник ОКС и Драган Стокић директор фирема Атос потписали су у хотелу „Зира“ уговор о партнерству.


Присуствовали су и олимпијци стрелци Зорана Аруновић, Андреа Арсовић, Дамир Микец, мачевалка Смиљака Родић, теквондока Ана Бајић, кајакаш Марко Новаковић, џудиста Алаксандар Кукољ и рвач Александар Максимовић као и представници бројних савеза олимпијских спортова.
Фирма Атос је глобални пртнер у облисти информационих технологија Међународног олимпијског комитета од 1992.  и на Олимпијским играма у Лондону 2012, а пре тога у Ванкуверу 2010. и Пекингу 2008. обезбеђивала је информациону подршку, укључујући и центар преко кога су слати сви резултати са олимпијских борилишта. Атос је бринуо и за акредтације и контролу прилаза спортским борилиштима као и о подацима о свим учесницима, а био је  одговоран и за систем који је у реалном времену преносио информације са борилишта медијима, тренерима, спортистима и спонзорима.
- За задовољством желим компанији АТОС, топ партнеру Међународног олимпијског комитета, добродошлицу у олимпијску породицу Србије. Подршка светски признате компаније свакако много значи нашим спортистима. Посебно ми је драго што се нашем спонзорском пулу „Ми смо тим за Рио 2016“ прикључила компанија са богатим олимпијским искуством која дели наше циљеве и вредности. Верујем да ће се наша сарадња бити на обострано задовољство и да ћемо се на Олимпијским играма у Рију 2016. заједно радовати медаљама наших спортиста - поручио је председник ОКС Владе Дивац.
Директор АТОС Драган Стокић је рекао:
- Пред нама су нови спортски и технолошки изазови и велика очекивања која треба испунити. У току овог олимпијског циклуса Атос ће пружати технолошке услуге које ће омогућити унапређење информационих капацитета Олимпијског комитета Србије и спортских савеза у Србији. Све информације о спортистима и такмичењима биће доступне путем мобилних апликација и друштвених мрежа. Иницијативе ОКС за промоцију спорта биће пропраћене најсавременијим технолошким решењима. Примена савремених технологија у спорту један је од сегмената који развијамо и због тога је сарадња са Олимпијским комитетом Србије  за нас од изузетног значаја. Због тога своје знање, искуство и ресурсе стављамо у службу спортиста који ће нас, за нешто мање од три  године, представљати у Рију.“
Компанија АТОС уручила представницима националних спортских савеза олимпијских спортова рачунарску опрему зарад унапређења информационих капацитета, ефикаснијег рада и комуникације са Олимпијским комитетом Србије.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 18 децембар 2013 19:21
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија