Кућа Добрих Вести

Login

Ковачић победио у Градишци са рекордом куглане

Оцените овај чланак
(2 гласова)

1GRADISKAIGORKOVACICSAREKORDOMKUGLANEГРАДИШКА - Игор Ковачић, јуниорски и сениорски репрезентативац Србије, члан Црвене звезде оборио је са 666 чуњева (418 у пуне и 246 у „чишћењу“) рекорд кугане у Градишци и освојио прво место на другом  „Меморијалном турниру Сањин Алексић“ у спомен на талентованог младог куглаша из овог места трагично настрадалог у саобраћајној несрећи.


Стари рекрод држао је сениорски репрезентативац БиХ Давор Калат са 665 чуњева.
 Прва четири места припала су члановима омладинске репрезентације Србије. Други је био Роберт Ерњеши са 618, а трећи Радован Влајков такође са 618 чуњева али слабијим „чишћењем“ (229:227) у односу на Ерњешија. Четврти је био Ален Кујунџић са 611 чуњева, пето место припало је талентованом Немањи Галићу (БиХ) са 597 чуњева, а шесто Ачару Чакрами (БиХ) са 577 чуњева.
Седмо место припало је јуниорском репрезентативцу Србије Норберту Ерњешију са 569 чуњева, док је 12. био још један репрезентативац Србије Балаж Ковач са 554 чуња. Учествовала су 24 млада куглаша из БиХ и Србије.
1GRADISKATRINAJBOLJAERNJESIKOVACIIVLAJKOV- Захваљујемо се домаћинима на изузетном гостпоримству и честитамо на организацији – рекао је Урош Драгојловић председник КС Србије и вођа српске делегације на овом турниру.- Видели смо одлично куглање са неколико врхунских резултата и сигуран сам де ћемо се и наредних година радовати успесима ових младих куглаша.
Репрезентацију Србије на овом турниру водио је селектор јуниора Војко Павловић. Трофеје су обезебдили породица Алексић и вредни куглашки радници из Градишке.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 29 децембар 2013 14:53
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија