Кућа Добрих Вести

Login

Микец и Златић се пласирали на завршни турнир Бундес лиге

Оцените овај чланак
(1 Глас)

1bundesligazlaticМИНХЕН - Минхен Андрије Златића и Келхајм Дамира Микеца пласирали су се финални турнир Бундес лиге у дисциплини ваздушни пиштољ чији ће домаћин 8. и 9. фебруара бити Ротенбург!


У шестом и седмом колу гађао је само Андрија Златић и забележио две победе. У шестом колу је донео важан поен за победу Минхена од 3:2  на гостовању у дербију Валденбургу. Савладао је португалског интернационалца Жоао Кошту са 388:383 круга.  У седмом колу, Минхен је поражен у гостима од Динамит Фирта са 3:2 али је Златић са 381:377 победио Немицу Клаудио Вердичио. Из групе “Југ“ на завршни турнир су се пласирали Келхајм Дамира Микеца као први, Валденбург као други, Динамит Фирт као трећи и Златићев Минхен као четврти.
Из групе „Север“ на фајнал ејт су се квалификовали Басум, Броистед, Крифтел и Олимпија Берлин. Фардорф Зоране Аруновић је завршио лигашки део на седмом месту.
Најбољи просек у лигашком делу од стрелаца из клубова који су се пласирали на завршни турнир, имала је украјинска олимпијка Олена Костевич, први пиштољ Басума, са 389 кругова, док је Дамир Микец са 386,33 круга имао други просек! Златић је имао солидан просек 382,17 кругова. И Микец и Златић су по просеку били најбољи у својим екипама.
У четфтиналу 8. фебруара Келхајм ће се састати са Олимпијом из Берлина, док ће Минхен на мегдан Динамит Фирту. Истог дана ће се одржати полуфинале, а 9. фебруара је финале и меч за треће место.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 15 јануар 2014 17:00
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија