Кућа Добрих Вести

Login

Притисак се диже пред први излазак на ватрену линију

Оцените овај чланак
(0 гласова)

arsovic-i-maksimovic-uvodnaЛОНДОН - Горан Максимовић, в.д. селектора српске стрељачке репрезентације, олимпијски шампион из Сеула 1988. и петоструки олимпијац који из искуства зна какви су притисци на олимпијским играма, позитивно оцењује атмосферу у српском тиму пред први излазак на ватрену линију 28. јула:

- Притисак се диже, нада се да ће га наши стрелци усмерити у позитивном правцу, да их мотивише, а не да их спута – каже Максимовић.

- Одлично су тренирали ових недељу дана, нема никавих проблема са оружјем и муницијом што је веома битно и надам се да ће показати колико могу. Сваки резултат близу њиховог оптималног ове сезоне гарантује финале, за то су спремни, а после – видећемо.

Сигурно је да Андреа Арсовић и Ивана Максимовић неће ићи на свечано отварање, као и Андрија Златић и Дамир Микец који такође гађају првог дана Олимпијских игара.

- Јесте да је то посебан доживљај и сигуран сам де ће остали, посебно дебитанти Зорана Аруновић и Бобана Величковић, уживати. На свечаном отварању се
најбоље осети дух олимпијских игара, осети се и да си део тима и да мораш да даш максимум због тих људи, али и оних који у Србији навијају за тебе – додао је Максимовић.

Првог дана 28. јула гађаће ваздушном пушком Ивана Максимовић и Андреа Арсовић. Финале је у 12 часова по српском времену. Такође, гађаће и Андрија
Златић и Дамир Микец ваздушним пиштољем и финале је од 16,30. У гађању пушком пријављено је 56 такмичарки. Арсовићева је на месту број 16, а Максимовићева на 26. Поред Максимовићеве на месту 27 је је Миријам Арзоукуи (Кувајт) чији је један од тренера српски олимпијац Срећко Пејовић а поред Арсовићеве на месту 18 је Катарина Емонс (Чешка) олимпијска шампионка из Пекинга.

Интеренсо да су Кинези пријавили светску шамппионку из 2010. и победницу два светска купа ове године Силинг Ји и једну потпуно анонимну такмичарку Ју Дан која има само злато са Азијских игара 2009.

У гађању ваздушним пиштољем пријављена су 44 стрелца. Андрија Златић је извукао место 19, а Дамир Микец је добио место 36. На месту 35 је олимпијски шампион из Пекинга Веи Панг (Кина) а на месту 37 Француз Лапере шестопласирани пре четири године.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 30 јул 2012 15:22
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија