Кућа Добрих Вести

Login

Јована Црногорац победила у Израелу

Оцените овај чланак
(1 Глас)

1JOVANAUSREDININNAPOSTOLJUIZRAELХАИФА - Јована Црногорац репрезентативка БК Нови Сад најтрофејнија српска бициклисткиња на планинском бициклу, победила је трку Ц 2 категорије Мишмар Хаемек у Израелу испред Мађарице Барбаре Бенко и Холанђанке Анемари Ворст.


Прошле године на овој трци Јована Црногорац је такође победила испред две Рускиње.
Друга српска репрезентативка Ивана Костић из Орловца Систем ФПС из Црне Траве сјајно је почела, у првм кругу била је око седме позиције, али се потом на клизавој стази  испадала и завршила на 12. месту.
- После исцрпљујуће недеље, јер смо селили са Кипра у Израел, бојао сам се како ће се ти напори одразити на Јовану Црногорац али је од старта отишла са добро знаном Мађарицом Бенко и направиле су  предност од око пола минута испред младе Холанђанке Анемари Ворст. Јована је добро контролисала трку иако  јој киша која је падала и мокра подлога не одговарају. На крају је било око три минута између Јоване и Барбаре. Главни судија из Румуније је направио грешку у прорачуну кругова, па је трка вожена шест кругова за мушкарце и пет кругова за жене, што је за круг било дуже него што је требало јер је прорачун рађен по идеалним условима за суво време – рекао је Немња Вајс селектор репрезентације Србије.- Ивани Костић, која нам се у среду прикључила у Израелу, недостају  трке са женама да се навикне на окружење и конкуренцију. На крају је била солидна 12. са сломњеном ручицом предњег мењача.
У суботу 15. марта је друга Ц 2 трка у истом месту али је стаза другачија, вози се контра круг. Временска прогноза каже да би требало да буде суво и Вајс очекује поново добре пласмене:
- Имали смо проблема са смештајем јер је онај који нам  је организатор обезбедио био јако лош тако да смо само прво вече преспавали тамо и на моју молбу Салкано је платио хотел у Хаифи, јер тамо где смо првобитно одсели није било услова за живот и припрему за трке. Наравно цео дан смо се селили и било је доста стреса што на сву срећу није омело Јовану. Оно што је занимљиво јесте да је на трци учествовали бициклисти и бициклисткиње из десет нација, укупно  50 мушкараца и 17 жена. Јована Црногорац и Ивана Костић су возиле као репрезентативке Србије – додао је Вајс.

Извор: Кућа добрих вести


Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија