Кућа Добрих Вести

Login

Амбасада Јапана расписала конкурс за најбољи манга рад

Оцените овај чланак
(5 гласова)

mangaБЕОГРАД - Фумио Кишида, министар спољних послова Јапана и председавајући “Осмог међународног извршног комитета за најбоље манга радове“, објавио је отварање овогодишњег конкурса за манга радове, саопштено је из Амбасаде Јапана у Републици Србији.

Рок за достављање апликација је до суботе, 31. маја 2014. године.

Сви заинтересовани из Србије и Црне Горе своје апликације могу послати на адресу Амбасаде Јапана у Србији, са назнаком „Апликација за Осми међународни конкурс за манга радове“, путем мејла на адресу Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. (до 10 МБ) или директно на адресу Eight International MANGA Аwаrd-а.

manga-flajerОвај међународни конкурс основан је у мају 2007. године на иницијативу тадашњег министра спољних послова, господина Тароа Аса, са циљем да најбољи манга аутори буду награђени и да се на тај начин допринесе популаризацији манга културе широм света. Од године оснивања, конкурс је одржаван сваке године.

Најбољи манга рад биће награђен златном медаљом, док ће другопласирана три рада добити сребрну медаљу. Добитници награда биће позвани у Јапан да присуствују церемонији доделе награда. Током боравка у Јапану моћи ће да размене искуства и мишљења са неким од најбољих манга аутора и да посете неке од најеминентнијих издавачких кућа.

Детаљне информације о условима конкурса и неопходне формуларе можете преузети на веб сајту Јапанске амбасаде у Републици Србији.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 16 април 2014 17:14
Снежана Молдован

Рођена исте године кад је у СФРЈ направљен први „еурокрем“, cвесно и успешно одолевам трендовима, чврсто се држећи проверених вредности које немају „рок трајања“.
За више од две деценије рада у новинарству прошла сам „сито и решето“ – од „Вечерњих новости“, „Дуге“, „Радио ТВ ревије“, „Блица“, „Сведока“, бројних таблоида, глоси и бизнис магазина, новинске агенције, радио-станица и портала, до црногорског „Дана“ - јединог медија од ког се не „разводим“ већ деценију и по.
Смисао постојања – борба за истину и правду, проналажење зрнца доброг у свему, „билдовање“ позитивних особина код других, јер – „не дозволите да вам икада неко дође, а да не оде бољи и срећнији“ (Мајка Тереза).
Неизлечиво заљубљена у достигнућа Николе Тесле, Десанке Максимовић, Иве Андрића, Меше Селимовића, Матије Бећковића и Емира Кустурице. Дубоко уверена да у Србији постоје њихови достојни наследници, за којима с’ радошћу неуморно трагам.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија