A+ A A-

Васиљевићу трећи Куп Србије

Оцените овај чланак
(2 гласова)


1trecikupgolubovifinailstiipredsedniksavezapredragsotradesnoБЕОГРАД - Борко Васиљевић, јуниорски репрезентативац београдског Рикошета, победио је у трећем Купу Србије у гађању глинених голубова - трап на стрелишту “Бг спортског центра Ковилово”. Друго место припало је дугогодишњем првотимцу Барајева Драгомиру Иванковићу, док је бронзу освајио  Зоран Јакшић из Рикошета.


Екипно славио је Рикошет испред Грофа из Калишта код Пожаревца и Барајева.
У полуфинале су се пласирали Борко Васиљевић и Зиоран Јакшић (обојица Рикошет, Београд) са по 108 погодака, Горан Николић са 105, Зоран Лукић са 104, Немања Смиљанић (сви Гроф Калиште) са 103 и Драгомир Иванковић (Барајево) такође са 103 голуба.
После нових 15 голубова, у меч за злато са по 12 голубова пласирали су се одмах Васиљевић и Иванковић, а за пласаман у меч за треће место су распуцавали Јакшић, Лукић и Смиљанић са по 11 голубова. Одмах је елиминисан Николић са десет голубова. Јакшић и Лукић су погодили прву мету, Смиљанић је промашио тако да се се за бронзу борили  Јакшић и Лукић. Успешнији је био Јакшић 13 - 9.
У мечу за прво место, јуниор Борко Васиљевић  је са 11- 10 победио искусног Иванковића.
Коначан пласман: 1. Васиљевић, 2. Иванковић, 3. Јакшић, 4. Лукић, 5 Смиљанић, 6. Николић.
Финалне борбе одржане су по правилима ИССФ и коришћен је и тајмер за мерење 12 секунди колико има стрелац за припрему.
У првом купу редослед  је био Јакшић, Васељевић, Смиљанић, у другом Пера Недић, Иван Рижек (обојица Јединство трап Стара Пазова), Смиљанић.
Екипно, у конкуренцији шест тимова, победио је  Рикошет из Београда (Васиљевић, Јакшић, Павловић) са 318, други је био Гроф из Калишта (Николић, Смиљанић, Андрић) са 293, а треће  Барајево (Д. Иванковић, А. Иванковић, Д. Николић) са 279 голубова.  Учествовале су и екипе Лепенски вир, Луки, Пруга из Лајковца и Скит из Уба.
У дисциплини скит Ненад Радовић је у финалу победио са 15 - 11 Горана Стојадиновића, док је треће место припало Јовану Амановићу (сви Нови Сад). Пре финала најбољи је био Стојадиновић са 106 голубова, Радовић је имао 99, а Амановић 95 голубова.
 Четврти Куп Србије је заказан за 24. и 25. мај.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 29 април 2014 16:58
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани