Кућа Добрих Вести

Login

Дипломирала Ивана Максимовић

Оцените овај чланак
(2 гласова)

1diplomskiivanadesnoБЕОГРАД, 12.- Ивана Максимовић, стрелац „Академије Максимовић“, олимпијска вицешампионка МК пушком из Лондона 2012, одбранила је дипломски рад на Универзитету „Сингидунум“ – Факултету за туристички и хотилијерски менаџмент у Београду.


Тема дипломског рада била је “Улога стрељаштва у спортском туризму Србије“. Ивана Максимовић је тако стекла звање дипломираног економисте. У комисији су били ментор професор др Верка Јовановић и декан професор др Крунослав Чачић.
- Било ми је задовољство да се позабавим овом темом  и припремим рад, у коме сам спојила студије и оно чиме се бавим. Захвалност дугујем и Васи Спасојевићу истакнутом стрељачком тренеру из Јагодине, који је, својевремено,  био ментор мом оцу Горану у одбрани дипломског рада на Факултету за спорт и физичко васпитање у Београду. Планирам да ускоро завршим и студије и на Вишој спортској и здравственој школи -  рекла је Ивана Максимовић.- Једну велику животну обавезу сам успешно пребродила, сада много мирније могу да се посветим припремама за најважније такмичење ове године, Шампионат света у Гранади у септембру на коме желим да испуним олимпијску норму за Рио. Много ми значи љубав и подршка моје породице, маме, тате и брата са којима сам делила све лепе и мање лепе ствари у студентском животу.
На питање зашто је изабрала баш туризам, Ивана Максимовић је рекла:
- Волим да путујем, да упознајем друге земље, нације и културе. Ми стрелци доста путујемо, често у сезони одемо са краја на крај света и заволела сам путовања. Зато сам и изабрала туризам, јер најлепше је да радите оно што волите...
Ивана Максимовић је рођена 1990. у Београду. Почела је да се бави стрељаштвом са 12 година. Освојила је олимпијско сребро 2012. у Лондону (МК пушка тростав), сребро у финалу Светског купа 2013. у Минхену (ваздушна пушка), сребро у Светском купу у Форт Бенингу 2014. (ваздушна пушка) и три бронзе у Светским куповима: две у Чангвону 2013. (МК и ваздушна пушка) и једну у Чангвоану 2011. (ваздушна пушка).
Има две европске бронзе: 2013. у Осијеку МК пушком тростав и 2014. у Москви ваздушном пушком.
Као члан репрезентације ове године је са Андреом Арсовић и Драганом Тодоровић освојила у Москви европско екипно злато ваздушном пушком са европским рекордом. Прошле године је на ЕШ  ваздушним оружјем у Данској постала прва светска рекордерка ваздушном пушком у основном делу по новим правилима са 418 кругова.
Изабрана је да буде “Узор младим спортистима” на летњим Олимпијским играма младих у Нанкингу у Кини у августу са још  37 асова из 28 спортова са програма овог такмичења.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 12 мај 2014 17:07
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија