Кућа Добрих Вести

Login

Акција смедеревских стрелаца "Једна мета једна паштета"

Оцените овај чланак
(2 гласова)


1streljastvjednametajednapastetaСМЕДЕРЕВО -  У акцији за помоћ пострадалима од поплава под симболичним називом “Једна мета – једна паштета” у организацију смедеревских стрелаца, прикупљено је  више од 200 килограма хране, воде и средстава за личну хигијену.


У договору са градском организацијом Црвеног крста највише се прикупљала конзервирана храна. Свим заинтересованим донаторима било омогућено да испуцају један бесплатан тренинг. Акцији се за три дана одазвалао више од стотину стрелаца и чланова управног одбора из два смедеревска клуба, Стрељачке дружине Смедерево и Стрељачког клуба „Херој Срба“, рекреативци, учесници Смедеревске лиге у стрељаштву, родитељи, школски другови, колеге, пријатељи из Куглашког клуба Смедерево и други.
Првог дана прикупљено је највише, скоро 80 килограма конзервиране хране, воде, средстава за личну хигијену и других потрепштина, а наредна два дана нешто више од 120 килограма. Тако је укупно, за три дана, прикупљено више од 200 килограма хуманитарне помоћи и однето у Црвени крст Смедерево. Један мањи део ове хуманитарне помоћи, преко спортског пријатеља стрелаца  Младена Савића, из смедеревског борилачког клуба „Рио“, послат је директно у село Јамена код Шида, које је једно од најугроженијих места у овим поплавама.
После укидања ванредне ситуације, настављају се такмичења на смедеревском стрелишту. У уторак 27. маја одржаће се пето, заостало коло Смедеревске лиге основних школа у стрељаштву, а у четвртак 29. маја, седмо, последње коло. У петак 30. маја одржаће се и седмо последње коло Смедеревске лиге  за сениоре и сениорке. После ових такмичења биће познати победници лига у појединачној и екипној конкуренцији, као и финалисти у обе лиге, који ће се такмичити за Смедеревски куп.
Стрелац Смедерева Ана Алентијев и тренер Бобан Марковић учествоваће од 26. до 30. маја  на првом јуниорском Светском купу у Сулу у Немачкој.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 25 мај 2014 13:10
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија