Кућа Добрих Вести

Login

Финале Купа Србије у суботу и недељу у Новом Саду

Оцените овај чланак
(0 гласова)
Извор: Кућа добрих вести

НОВИ САД - Клуб Нови Сад биће домаћин на стрелишту у Спенсу у суботу и недељу 3. и 4. марта финала Купа Србије стандардим вездушним оружјем. Првог дана гађаће јуниорске категорије, другог дана сениорске. Оба дана такмичење је од 9 до 16,00 часова.

Директор Новог Сада Звонко Шабановић је истакао да ће учесници имати врхунске услове за постизање високих резултата и нагласио:

- Учествоваће најбољи стрелци Србије и за љубитеље стрељаштва у Новом Саду ово је добра прилика да поздраве освајаче медаља са Шампионата Европе у Финској - “златну” пиштољем Бобану Величковић, “бронзану” пушком Андреу Арсовић, чланице вицешампионске екипе пушком Ивану Максимовић и Драгану Тодоровић, као и Јасну Шекарић и Зорану Аруновић, које су са Бобаном освојиле екипну бронзу. Гађаће и олимпијци Немања Миросављев, Дамир Микец, Андрија Златић Димитрије Гргић и репрезентативци Драган Марковић, Стеван Плетикосић, Миленко Себић …

Учествује по осам најбољих стрелаца у свакој дисциплини и категорији на основу пласмана са три овогодишња турнира Купа Србије. Ни један учесник није дошао у Нови Сад са три победе. Са по два тријумфа пласирали су се у дисциплини пушка јуниор Звездаре Игор Чотра, сениорка Новог Београда Ушћа Ивана Максимовић и јуниорка овог клуба Марина Симић.

Пиштољем сви који су дошли као број један на листи финалиста имају по две победе – сениорка, шампионка Европе Бобана Величковић (Бор 030), олимпјац Академца сениор Димитрије Гргић, јуниорка Бора 030 Ана Симић и јуниор Кикинде Душан Латиновић. Сениор крагујевачког „Чика Мате“ Стеван Плетикосић је број један у дисциплини пушка са једном победом, четвртим и петим местом.

Титуле из финала Купа Србије 2011. у Крагујевцу браниће пушком сениори: Немања Миросављев (Нови Сад), сениорке: Андреа Арсовић (Партизан), јуниори: Игор Чотра (Звездара) и јуниорке: Марија Мамлић (Нови Сад) и поштољем – сениори: Андрија Златић („А. Дејовић“, Ужице), сениорке: Јасна Шекарић (Црвена звезда), јуниори: Никола Лалић (Ц. звезда) и јуниорке: Емилија Здравковић (Јагодина).

У финалу Купа Србије 2010. у Кикинди титуле су освојили у сениорској конкуренцији пушком Дејан Пешић из Панчева и Лидија Михајловић из Ниша, а у јуниорској Арсеније Тодоровић из пиротске дружине „Лукањац“ и Катарина Бисерчић из Ниша.

Победници ваздушним пиштољем били су Дамир Микец из Полицајца и Зорана Аруновић из Црвене звезде, а у јуниорској Милош Милановић из „Алексе Дејовић“ (Ужице) и Бобана Величковић из Бора 030.


Последњи пут измењено четвртак, 30 август 2012 16:43
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија