A+ A A-

Четворица Срба нишане "голубове" у Минхену

Оцените овај чланак
(1 Глас)

1skupminhensmiljanicnedicimihajlovicМИНХЕН - Четворица стрелаца из Србије учествоваће на Светском купу у гађању глинених голубова у Минхену.
У дисциплини трап, пријављени су млади Зоран Јакшић и Немања Смиљанић, док ће у скиту гађати Јован Амановић и Горан Стојадиновић.


Такмичење у трапу почиње 6. јуна, завршава се 7. јуна када је и финале шесторице најбољих, док ће скит гађати 11. и 12. јуна.
- На повратку из Минхен преспаваћемо у Шарлошпусти у Мађаркој где ће се од 16. до 27. јуна одржати Првенство Европе у гађању глинених голубова – каже селектор Дејан Михајловић.- Тренираћемо, потом, на том стрелишту које је захтевно, а планиримо од 13. јуна и неколико дана припрема у Београду у Ковилову пред полазак за Мађарску. Пријавили смо за  ЕШ обе екипе у трапу и сениорску екипу у скиту. Од омладинаца очекујемо да понове лепе резултате са прошлогодишњег Шампионата Европе када је Немања Смиљанић освојио јуниорску појединачну бронзу а са Егељом и Васиљевићем и екипну бронзу.
За Првенство Европе у дисциплини трап пријављени су сениори Зоран Јакшић, Пера Недић и Бранко Дрљача, као и јуниорска екипа Немања Смиљанић, Максим Егеља и Борко Васиљевић. У скиту ће гађати сениорска репрезентације Јован Амановић, Горан Стојадиновић и Ненад Радовић.
На најновијој светској ранг листи за трап, Србија има двојицу представника. На 103. месту је Недић, а на 120. Смиљанић.

Извор: Кућа добрих весту


Последњи пут измењено среда, 04 јун 2014 15:12
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани