Кућа Добрих Вести

Login

Микец освојио злато МК пиштољем у Гранади

Оцените овај чланак
(1 Глас)

1GRANADATRECIDANMIKECUSREDINIГРАНАДА - Дамир Микец, српски стрелац, освојио је златну медаљу на првој “Великој награди Хуана Карлоса” у Гранади у гађању МК пиштољем на 50 метара. Трећег дана турнира, Србија је имала још шесторо финалиста, али нико од њих није успео да се окити медаљом: шеста места освојили су Немања Миросављев МК пушком тростав и Зорана Аруновић МК пиштољем, седми су били Стеван Плетикосић МК пушком тростав и Јасна Шекарић МК пиштољем, док су осма места припала Димитрију Гргићу МК пиштољем и Миленку Себићу МК пушком тростав.


Ово је трећа медаља српских стрелаца на турниру на коме учествују такмичари из САД, Ирана, Словеније, Словачке, Шпаније, Мађарске, Сингапура, Данске, Гуама, Србије и Шпаније. Првог дана ваздушном пушком злато је освојила Андреа Арсовић, а сребро Милутин Стефановић. Другог дана четврто место МК пушком тростав заузела је Ивана Максимовић.
Дамир Микец је убедљиво је славио у финалу МК пиштољем са 193,4 круга, пет више од другопласираног Шпанца Санчеза (188,4), док је треће место припало такође Шпанцу Карери са 172,3 круга. Други српски финалиста Димитрије Гргић је завршио на осмом месту са 72,4 круга.
Пре финала, Гргић је са 564 круга био други, а Микец са 563 круга трећи. Андрија Златић, трећи српски представник у овој дисциплини, завршио је меч на 15. месту са 539 кругова.
- Задовољан сам што су се припреме у Гранади завршиле на први начин - рекао је после  финала Дамир Микец.- На два јака такмичења, Светском купу у Марибору и овде у Гранади победио сам МК пиштољем. Пријали су ми јаки тренинзи, поготово што сам тренирао на стрелишту на коме ћу се, за непуна два месеца, борити на Светском првенству, где ми је циљ да освојим олимпијску визу за Рио 2016, али и неку од медаља! Захваљујем се Олимпијском комитету Србије, који нам је покрио све трошкове, Срећку Пејовићу спортском директору СС Србије који је осмислио ове сјајне припреме, као и личном тренеру Горану Микецу и психологу Марији Срећков.
У гађању МК пиштољем 30 плус 30 метака за даме, у финале су се пласирале Зорана Аруновић са 581 кругом и Јасна Шекарићса 579 кругова. Улазница је вредела 577 кругова. На жалост, нису се домогле медаље, Аруновићева је завршила на шестој, а Шекарићева на седмој позицији. Друге две српске представнице Бобана Величковић са 574 круга и Јасмина Гргић са 570 кругова нису ушле међу осам финалисткиња.
У најтежој стрељачкој дисциплини, МК пушком тростав 3 пута 40 метака, Србија је имала чек тројицу представника. Немања Миросављев је ушао у финале (које је вредело 1.157 кругова)  са 1.164 круга, Стеван Плетикосић са 1.163, а Миленко Себић са 1.161 круг.  У финалу, где је доминираио Американац Мекфајл испред Белоруса Шчербацевича и другог Американца Емонса, Миросављев је завршио на шестом месту са 411,3 круга, Плетикосић је  био седми са 398,5 а Себић осми са 395,4 круга. Милутин Стефановић је имао 1.145 кругова, а млади Андрија Миловановић 1.105 кругова.
Последњег дана “ВН Хуана Карлоса”, у недељу 20. јула, мушкарци и жене гађаће ваздушним пиштољем.
На „Великој награди Хуана Карлоса“ учествују - пушка: Ивана Максимовић („Академија Максимовић“), Андреа Арсовић (Партизан), Милица Бабић (Нови Сад), Немања Миросављев (Нови Сад), Миленко Себић („Академија Максимовић“), Милутин Стефановић, Стеван Плетикосић (обојица „Чика Мата“, Крагујевац) и Андрија Миловановић (Ниш), пиштољ: Јасна Шекарић, Зорана Аруновић (Црвена звезда), Бобана Величковић (Бор 030), Јасмина Гргић (Смедерево), Дамир Микец (Полицајац), Димитрије Гргић (Академац) и Андрија Златић („Алекса Дејовић“, Ужице).
У стручном штабу су Драган Доневић, Мира Максимовић, Јелена Аруновић, Александар Златић и Бобан Марковић.

Извор: Кућа добрих вести


Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија