Кућа Добрих Вести

Login

Радост са балкона

Оцените овај чланак
(1 Глас)

1balkonarunovicsekarcistefanekБЕОГРАД - Чланице репрезентације Србије шампиона света ваздушним пиштољем Зорану Аруновић и Јасну Шекарић са тренером Јеленом Аруновић (трећа чланца Бобана Величковић је отпутовала на одмор), светског шампиона, рвача Давора Штефанека и вицешмпионе света кошаркаше Србије дочекало је близу 30.000 Београђана на платоу испред Скупштне града Београда у Пионрском парку.


Давор Штефанек је освојио шампионску титулу у категорији до 66 килограма на Првенству света у Ташкенту и први се обратио окупљенима:
- Честитам репрензентацији Србије у стрељаштву и нашим кошаркашима. Желим свима да се и после Рија нађемо на овом истом месту.
Потом се обратила и Јасна Шекарић, која је уз светско злато освојила и олимпијску визу за Рио:
- Мени је први пут да сам овде и преплављена сам емоцијама. Наш спорт је успешан, али  немамо често прилике да на балкону доживимо овакве дивне тренутке. Од свег срца честима Штефанеку и кошаркашима, знам колико је тешко постати најбољи у свету, али се све муке и напори забораве када нас ви овако дочекате...
1balkonjarunoviczarunovicdjordjevicsekaricИ Сашу Ђорђевића селектора кошаркаша „који су прваци остатка света“ преплавиле су осећања:
- Хвала вам, ви сте спортско срце Србије. Био сам овде са неким другим дивним људима и 1995. сада су пред вама нови, сјајни, момци и у њихово име се захваљуем вама јер  сте нам својим навијањем и подршком дали снагу да издржимо и донесемо медаљу.
Дружење са навијачима потрајало је читав сат уз химну кошаркашке репрезентације београдске реп групе ТХЦФ а рефрен су неколиком пута отпевали сви заједно – окупљени и слављеници на балкону:
Играј и победи,
Поносно се врати,
Донеси кући злато што се злати,
Србија чека да дођеш издалека,
Да наша земља опет буде првак света.
(Фото: Antonio Ahel/ATAIMAGES)

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 15 септембар 2014 23:09
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија