Кућа Добрих Вести

Login

Девети мандат Рањи, Лисин потпредседник ИССФ

Оцените овај чланак
(1 Глас)

 

1issfpejovicimasovicnakongresuМИНХЕН - Олегарио Васкез Рања, мексички спортски званичник реизабран је  за председника Међународне федерације стрељачких спортова (ИССФ) на конгресу у Минхену. Ово ће му бити девети мандат на челу ИССФ и по томе је рекордер у светском спортском покрету.


 Рања је добио 165 гласова, а други кандидат, кувајтски шеик Салман Ал Сабах 128 гласова. Шеик Ал Сабах је од 2010. био потпредседник ИССФ али се повукао са ове позиције када је ушао у трку за председнички мандат. На конгресу је било 295 делегата.
Италијан Луциано Боси са 222 гласа и Американац Гери Андерсон са 184 гласа реизабрани су на функцији потпредседника ИССФ. Два нова потпредседника су двоструки олимппијски шампион у стрељаштву Кинез Ванг Јифу који је добио 209 гласова и председник Европске стрељачке конфедерације (ЕСЦ) Рус Владимир Лисин који је добио 182 гласа.
Једногласно за  генералног секретара изабран је Франц Шрајбер (Немачка).
- Тесан однос гласова у реизбору Рање показује да је шеик Саламан Ал Сабах био озбиљан противкандидат, али и да су људи који су подржавали Рању, између осталих и председник ЕСЦ Лисин, студиозно приступили послу и  имали добро лобирање – каже председника СС Србије Синиша Машовић који је са Срећком Пејовићем, спортским директором СС Србије био делегат на конгресу.- Томас Бах председник Међународног олимпијског комитета је за делегате приредио вечеру у минхенској градској кући  на којој је, на фини, дипломатски, начин подржао досадашњег председника. У кулоарима се причало да постоји резервни план, уколико пропадне ризбор Рање, јер је наводно кувајтски олимпијски комитет суспендовао кувајтску стрељачку федерацију чији је председник шеик Ал Сабах  што би га дисквалификовало за зеленим столом. Гласање је било тајно, на листићима и општи утисак је да је добро што је постојао и противкандидат  јер се стрељачки свет усталасао после доста година.
1ISSFpejoviclevoimasovicdesnosaranjominjegovomsuprugomКина је први пут добила потпредседника, а Лисин је изабран за другог:
-  Европа сада има два потпредседника и то је веома добро. Лисин је, иначе, снажно подржао Рању, организовао је у време када је требало да почне промотивна вечера шеика Ал Сабаха, своју вечеру на којој је, између осталог била и презентација Бакуа као домаћина летњих Олимпијских игара Европе 2015. - додао је  Машовић.- Имали смо и доста корисних билателарних разговора са делегацијама земаља из региона.
За председника Спортског комитета изабран је Адхинав Биндра (Индија). У овом комитету члан је Зорана Аруновић.
Србија није предложила кандидате за остале комитете у којима, на пример, Хрватска има чак четири представника:  Томислав Шепец (председник комитета за пушку), Јадранка Штрукић (технички), Драгутин Врбек (за пиштољ) и Бисерка Врбек (статутарно правни). Словенија има Елвиру Балант у комитету за трчећег вепра.
Москава је добила организацију Шампионата света у гађању глинених голубова  2017.  победивши у завршном гласању Марибор. Ораганизатори СП у гађању глинених голубова у Лонату 2015, Олимпијских игара у Рију 2016. и Шампионата света (све дисциплине) у Чангвону у Кореји 2018. су поднели извештаје о припремама.
„Плавим крстом“, највећим одликовањем ИССФ, одликовани су члан МОК од 1971.  Витали Смирнов (Русија) и Алехандро Бланко председник Олимпијског комитета Шпаније.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 04 децембар 2014 16:11
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија