Кућа Добрих Вести

Login

Панчевци позлатили пушке у Кикинди

Оцените овај чланак
(0 гласова)

 

1vojvodinaligakikinda1КИКИНДА - Стрелци дружине Панчево, која је ове године прославила 201. рођендан, освојили су све четири златне медаље у петом колу Лиге Војводине за пионирски узраст серијском ваздушном пушком у Кикинди.


Најбољи пионир био је Давид Даутовић из Панчева са резултатом дана до 180 кругова, док је код пионирки славила Панчевка Марија Алексић са кругом мање.  Панчевци су славили у обе екипне конкуренције, претекавши код пионира инђијску Младост а код пионирки екипу Татре из Кисача.
Добри домаћни за 83 стрелца у 14 екипа били су стрељачки радници дружине Кикинда. Медаље и признања су уручивали председник дружине Кикинда Стева Иличић и стрељачки Деда Мраз.
- Овим такмичењем смо на најлепши начин обележили крај календарске године, по резултатима веома успешне, али и тешке због недостатка финансијских средстава  - истакао је Синиша Вељковић директор дружине “Панчевео 1813.- Окупићемо се и у недељу 28. децембра од 10 часова у нашој стрељани, организоваћемо ревијално такмичење за пријатеље, чланове наше ликовне секције и све који су нам помогли. Послужићемо се и ловачким гулашем, који ће се крчкати док се будемо такмичили…
1vojvodinaligakikinda2Резултати, пето коло Лиге Војводине, серијска ваздушна пушка, пионири: 1. Давид Даутовић (Панчево) 180, 2. Вељко Михајловић 179, 3. Димитрије Гаћеша (обојица Младост, Инђија) 176 кругова итд. Укупно 49 пионира.
Екипно: 1. Панчево 523, 2. Младост Инђија 511, 3. „Зуц“ Сремска Митровица 505 кругова итд. Укупно 11 екипа.
Пионирке: 1. Марија Алексић (Панчево) 179, 2. Анастасија Гаћеша (Младост, Инђија) 178, 3. Марија Малић (Јединство, Стара Пазова) 176 кругова итд. Укупно 31 пионирка.
Екипно: 1. Панчево 513, 2. Татра Кисач 507, 3. Тиса Адорјан 501 круг итд. Укупно седам екипа.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 22 децембар 2014 12:15
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија