A+ A A-

Куглашице Пионира добиле награду "Вихор"

Оцените овај чланак
(1 Глас)

1vihorpionirkuglasiceНОВИ САД - Женски Куглаши клуб Пионир из Суботице, трећепласирани тим  Лиге шампиона ове године,  добитник је награде “Вихор” Секретаријата за спорт и омладину Војводине и Владе Војводине  за 2014.


Мариника Тепић, секретар Секретаријата за спорт и омладину Војводине  уручила је награду председнику клуба Ержебет Молнар, која је и потпредседник Куглашког савеза Србија, а присуствовале су  куглашице Ливиа Санто, Рената Вилов, Невенка Јоковић из Сабина Шокац. Ово је први пут у историји награде “Вихор”, која се од 2002. додељује за врхунска достигнућа у спорту у Војводини, да је добитник из куглашког спорта, једног до најтрофејнијих неолимпијских спортова у Србији. Женски Куглашки клуб Пионир је ове године добио и највеће друштвено – спортско признање у Војводини, награду “Јован Микић Спартак”.
У конкуренцији спортиста добитник је Давор Штефанек, светски шампион у рвању, члан зрењанинског Пролетера, док је у конкуренцији спортисткиња другу годину за редом награда припала Ивани Шпановић атлетичарки новосадске Војводине, која је у троскоку освојила европско сребро на отвореном и светску бронзу у дворани.
Награду у конкуренцији мушких екипа добио је  Фудбалски клуб Војводина из Новог Сада који је, на стоти рођендан, освојио Куп Србије.
1vihornagradjeniКлубови су награђени и са по 400.000 динара док су добитници појединачних награда и њихови тренери добили по шест просечних плата у Војводини.
Новчаним наградама награђено је 34 спортиста и спортисткиња и девет тренера. Од куглашких репрезентативаца добили су их за светску јуниорску бронзу у спринту Весна Бошков (Банат), за светску сениорску бронзу у миксу Јасмина Анђелковић (Џамбо инвест, Нови Сад),  за светско јуниорско злато у миксу Маја Ђукић  (Раднички, Нови Сад) и Давид Лаиншчак (Полет АВ) као и Радован Влајков из зрењанинског Баната, светски јуниорски вицешампион у комбинацији и члан омладинске репрезентације Србије која је на СП у Брну ове године освојила јуниорску светску титулу са светским рекордом. Новчане награде је уручила подсекретар у Секретаријату за спорт и омладину Војводине Александра Ристић. Укупно је, у бруто износу, подељено 1,8 милиона динара.
У жирију за доделу награде „Вихор“ били су секретар за спорт и омладину Војводине Мариника Тепић, атлетски тренер Горан Обрадовић, веслачица Ивана Филиповић, председник Ватерполо савеза Војводине Зоран Вучковић и спортски новинар Лазо Бакмаз.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 24 децембар 2014 03:22
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани