Кућа Добрих Вести

Login

Ивани Шпановић и Ђоковићу почасти у 2014.

Оцените овај чланак
(0 гласова)

 

1usnscvijeticspanovicstojadinovicБЕОГРАД - Атлетичарка Ивана Шпановић европска вицешампионка  и “бронзана” на светском првенству у дворани у скоку у даљ и тенисер Новак Ђоковић, освајач седам титула у 2015. и број један на светској ранг листи проглашени су за спортисте године у традиционалном избору Удружења спортских новинара Србије (УСНС). Шпановићевој је ово друго узастопно признање, Ђоковићу треће.


На свачности у Старом двору у Београду, Шпановићевој је признање уручио в. д. председника УСНС Предраг Милинковић, а пехар јој је предао Јован Тануњџић, доајен српског спортског новинарства и председник овогодишњег жирија.
Признање и пехар за Новака Ђоковића примила је Александра Радујко, његов представник за медије.
Титулу “Новинар године” понели су Радослав Симић (РТС) –за електронске медије и Зоран Стојадиновић (Спортски журнал)- за штампане медије.
За “Камеру године “ проглашен је сниматељ РТС Момир Милутиновић, а за “Дописника године” , Будимир Цвјетић, дописник “Спортског журнала “ из Зрењанина.
Награда “Бранка Прелевић” за женско перо у спортском новинарству, која носи име некадашње кошаркашице и потом сјајног новинара и коментатора “Борбе” Бранке Прелевић, припала је новинару РТС Бојани Шумоњи, а признање за “Животно дело” новинару РТВ Кагујевац Казимиру Петровићу.
1usnssvizajednoСпецијално признање за ексклузиву додељено је Владану Тегелтији, новинару СОС канала.
Генерални секретар УСНС  Слободан Игрутиновић захвалио се реномираној фирми “Спорт вижн” и Ањи Дмитровић на помоћи да се организује свечаност проглашења најбољих  и Скупштини Града Београда на гостопримству. Поклон “Спорт вижна”, заступника најпознатијих светских произвођача спортске опреме, Ивани Шпановић је уручила Јелена Стојановић.
Све одлуке донете су једногласно. Жири је радио у саставу: Јован Танурџић - председник и чланови Драгиша Ковачевић (СОС канал), Миодраг Миша Стојановић (Спорт), Предраг Сарић (Спортски Журнал), Стеван Ковачевић (Радио Београд), Александар Цвејић (Агенција Инфо центар) и Зоран Марковић (РТС).

Избор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 27 децембар 2014 21:50
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија