Кућа Добрих Вести

Login

Шесторо на Светском купу у Немачкој

Оцените овај чланак
(1 Глас)

 

1svetskikup2013pavlovicernjesikovacictepsabaranjБЕОГРАД - Међународна куглашка федерација (ФИК НБЦ) објавила је листе учесника јуниорског и сениорског појединачног Светског купа у Хиршауу у Немаччкој од 5. до 8. фебруара.


 Србију ће представљати шест куглашица и куглаша. Селектор сениора Милош Поњавић одлучио се за најбољег куглаша света Вилмоша Заварка, победника сениорског Светског купа у Талину 2011. као и освајача бронзе 2013. на Светском купу у Залаегерсегу Даниела Тепшу (обојица играју у словачком шампиону Спорту из Подбрезове). Селектор јуниора Војко Павловић изабрао је освајаче златне и сребрне медаље пре две године у  Залаегерсегу у Мађарској Игора Ковачића (Београд) и Роберта Ерњешија (Сегедин).
Селектор сениорки Драган Фатовић одредио је да за сениорке  игра Ливиа Санто (Пионир) која је у Талину 2011. освојила јуниорски Светски куп, а за јуниорке Маја Ђукић (Раднички, Нови Сад) која је лане на јуниорском СП у Брну освојила светско злато и миксу са Давидом Лаиншчаком.
У Залагергсегу у фебруару 2013. на Светском купу куглаши Србије освојили су четиеи медаље - злато, сребро и две бронзе. Игор Ковачић освојио је јуниорско злато, а Роберт Ерњеши јуниорско сребро. Две сениорске бронзе припале су српским репрезентативцима Чонгору Барању и Даниелу Тепши.
У Хиршауу ће у свим категоријама учествовати по 17 куглашица и куглаша. Србија је на основу резултата 2013. добила по два места у мушкој сениорској и јуниорској конкуренцији.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 12 јануар 2015 15:34
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија